');
Najnovije vesti
Blic Vesti Hronika

PLANIRALI SU SLAVLJE, A SPREMAJU SAHRANU Mlada majka (15) koja je stradala na motoru nije dočekala da KRSTI SVOJU BEBU

Tinejdžerka Jovana A. (15), majka sedmomesečne bebe, nastradala je u sredu uveče u saobraćajnoj nesreći u mestu Piroman kod Obrenovca kada je automobil marke "reno klio" oborio motor kojim je upravljao njen stariji brat Milutin B. (22).

obrenovac kombo Foto: Facebook, RTV Mag / RAS Srbija
obrenovac kombo

Stravična tragedija koja je ugasila jedan mlad život, dok je njen brat koji je upravljao motorom zadobio teške telesne povrede, dogodila se nedaleko od benzinske stanice na ulazu u mesto Piroman. Jovana A. i njen brat Milutin B. (22) kretali su se iz pravca Obrenovca kada je automobil marke "reno klio", iz suprotnog smera, prema rečima očevidaca, prešao preko duple pune linije kako bi skrenuo na pumpu.

Rade B. slomljen od tuge za ćerkom mezimicom
Foto: E-stock M. Rafailovic / Promo
Rade B. slomljen od tuge za ćerkom mezimicom

Na mestu tragedije juče je i dalje bilo tragova krvi. Meštani koji žive nedaleko od benzinske stanice gde se stravična nesreća dogodila, u neverici su prepričavali detalje kobne večeri.

- Ne dao Bog nikome. Sve se to dogodilo vrlo brzo. Gotovo u sekundi. Mladić i devojka su bili na motoru, kojem nisu bila upaljena svetla - kažu meštani.

Prema njihovim rečima, vozač koji se kretao iz suprotnog smera verovatno ih zbog toga nije ni video, te je prešao preko pune linije kako bi skrenuo.

- Čuo se jak udarac, a devojka je sa motora pala nekoliko metara dalje, dok je mladić ležao pored motora. Scena je bila užasna, devojka je ležala u lokvi krvi - kazao je jedan od očevidaca kojeg smo zatekli na mestu nesreće.

Od strašnih povreda koje je zadobila, tinejdžerka je preminula na licu mesta, dok je njen brat sa teškim telesnim povredama prevezen na Vojnomedicinsku akademiju.

Jovanin brat u teškom stanju

Kako priča otac ovo dvoje mladih, Rade, njegov sin, u teškom je stanju.

- Ima sitne prelome i vodu u stomaku. Otkazali su mu bubrezi - u suzama priča unesrećeni otac.

Bol i tuga nadvili su se nad njegovom kućom u mestu Trstenica gde živi. Slomljenog srca, sa očima prepunih suza koje nisu prestajale da se slivaju niz njegovo lice, Rade priča kako je iza Jovane ostala sedmomesečna ćerka.

Komšije i članovi porodice dolazili su u kuću da izjave saučešće.

Ćutke, sa očima punih suza, prilazili su nesrećnom ocu koji je čvrsto stezao uramljenu fotografiju ćerke. Jecaji su slamali i najtvrđa srca, a miran kraj nedaleko od Obrenovca učinili naseljem tuge.

- Moja Jovana nikada ranije nije sela na motor. I eto, baš juče kad je brat otišao u Stubine gde se udala, gde je živela sa suprugom i ćerkicom, odluči da sedne na motor, da vidi kako je to. Da se provoza. Rekla je da ima želju da proba. Nisu prošli ni kilometar, došlo je do tragedije - drhtavim glasom priča Rade.

Mesto tragedije u Obrenovcu
Foto: RTV Mag / screenshot
Mesto tragedije u Obrenovcu

U neverici što je ostao, kako kaže, bez svoje mezimice, Rade je neprestano ponavljao: "Gde baš nju Bog da mi uzme. Pupoljak moj, još ni cvet nije postala".

Kako kaže, on je otac šestoro dece, koje podjednako voli, međutim, kako ističe, Jovana je bila njegova mezimica.

- Sve bih prodao da nju vratim. Sve bih učinio da je ona tu. Da joj se ništa nije desilo. Plavooka moja. Nema više moje Cike, moje Jovane, koja je ime dobila jer se rodila na Jovandan - u bolu priča nesrećni otac.

On dodaje da su za septembar planirali krštenje unuke.

- Skoro sve smo organizovali. Muziku, šator. Planirali smo veliko veselje, međutim, ova tragedija nas je zaustavila - priča naš sagovornik.

Jovanu u subotu sahranjuju

Tragično stradala Jovana biće sahranjena u subotu na lokalnom groblju. Nesrećnu devojku će članovi porodice, suprug i brojna rodbina, kao i prijatelji ispratiti na večni počinak u 12 časova. Inače, Jovana je iza sebe, osim ćerke i supruga, ostavila i petoro braće i sestara.