14. jun  2019. 12.50  | Izvor: Tanjug

Tablete ekstazija u patici i sendviču

BATROVCI -

Neobičan slučaj zaplene narkotika imali su 8. juna carinici na ulaznoj strani prelaza Batrovci, kada su u jednoj od patika u prtljagu otkrili 53 tablete ekstazija, ali i još 5 u sendviču koji je jeo.

Kada je „alfa romeo" britanskih registarskih oznaka kojim je sam iz Velike Britanije, gde živi, ka matičnoj zemlji putovao 23-godišnji državljanin Rumunije, carinskim službenicima je odmah bilo jasno da nešto nije u redu.

Čim su pogledali u unutrašnjost automobila, osetili su miris marihuane i primetili opuške „džointa", kojih je bilo gotovo svuda, na šta je putnik rekao da on i njegovi prijatelji konzumiraju taj narkotik.

Očekujući da će pronaći marihuanu, carinici su na patosnici ispred vozačevog sedišta primetili - pola tablete ekstazija.

Tragajući za narkotikom, koji su bili sigurni da će naći, carinici su u torbi koja se nalazila u gepeku pronašli 53 tablete ekstazija sa natpisom „underground" sakrivene u jednoj crnoj patici.

Uporno tvrdeći da za ektazi u patici nije znao, jer je to obuća koju je prijatelj iz Engleske poslao za primaoca u Rumuniji, dok je njegova uloga bila samo „kurirska", putnik je carinicima sam otkrio frapantan podatak.

„Njegovih" 5 ektazija nalazilo se u džepu pantalona koje je nosio, koje je u strahu kada su ga izdvojili za kontrolu na brzinu stvaio u sendvič, dok je polovinu jednog koji mu se nalazio u ustima ispljunuo.

Bizarnostima, tu, međutim, nije bio kraj, jer je kod putnika, pored narkotika, pronađeno i 27.000 beloruskih rublji, čija protivvrednost iznosi oko 400 evra, što je neobično kada se ima u vidu da je putnik krenuo iz Velike Britanije ka Rumuniji, a ni u jednoj od pomenutih zemalja to nije važeća valuta.

O čemu se radi i šta će mu rublje, putnik nije imao nikakvog objašenjenja.