Sutra počinje razmatranje žalbi na doktorat Siniše Malog

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović izjavila je danas da će Odbor za profesionalnu etiku sutra razmatrati žalbu kojom grupa univerziteskih profesora traži da doktorat ministra finansija Siniše Malog bude proglašen plagijatom.
Sutra počinje razmatranje žalbi na doktorat Siniše Malog
Foto: 021.rs
U izjavi Fonetu Popović je navela da je reč o veoma ozbiljnom pitanju i da odluka neće moći da bude doneta sutra, već da će početi procedura i razmatranje. Popović je navela da će o svakoj relevantnoj odluci javnost biti blagovremeno obaveštena.
 
Više od 100 profesora i docenata Beogradskog univerziteta podržalo je 21. maja svojim potpisom žalbu u slučaju doktorata Siniše Malog koja je predata Univerzitetu. 
 
Žalba je Odboru za profesionalnu etiku predata 24. maja, a rok za konačnu odluku je 120 dana.
  • Vidoviti limanac

    14.06.2019 12:40
    Posledice
    Dakle u ŠBBKBB varijanti, koje su posledice po malenog proglasili se doktorat plagijatom?
    Nisam upućen. Je l' to samo akademski blam, oduzimanje titule (u koju još nije promovisan)?
    Postoji li i krivična odgovornost? Da je zaposlen na nekom fakultetu "doktorat" bi mu omogućio napredovanje, veću platu, i slično... Jako bih voleo da nam neko objasni pravne posledice po malenog ukoliko se "njegov doktorat" proglasi plagijatom.
  • Ivana

    14.06.2019 09:48
    I lud bi poludeo u Srbiji
    "Sutra počinje razmatranje žalbi..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija