"Beograd jedan od 48 najinovativnijih gradova sveta"

Značaj i potencijal saradnje Francuske i Srbije u oblasti digitalnih tehnologija i inovacija potvrđuje i beogradska Frenč teh zajednica.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.06.2019.

09:09

FOTO: Depositphotos,simply

Ona postoji još samo u 47 najinovativnijih gradova sveta. To je izjavio ambasador Francuske u Srbiji Frederik Mondoloni na sastanku sa ministrom za inovacije Nenadom Popovićem.

"Frenč teh zajednica, čiji je cilj da pruži podršku startap kompanijama, ustanovljena u aprilu u Beogradu, jedna je od 48 koje postoje u najinovativnijim gradovima sveta, poput Los Anđelesa, Šangaja, Sao Paola, Berlina", rekao je Mondoloni.

Ambasador je na predstavljanju inicijative Frenč teh zajedno sa Popovićem ocenio da će dolazak predsednika Emanuela Makrona u Beograd doprineti da se Francuska kao zemlja velikih performansi na polju digitalnih i IT tehnologija još više okrene ka Srbiji zemlji inovativnih mogućnosti.

Popović je zahvalio Mondoloniju na povezivanju inženjerskih potencijala Srbije i industrijskih inženjerskih potencijala Francuske - zemlje koja pored toga što je lider u poljoprivredi i poljoprivednoj digitalizaciji ima i jedan od najsavremenijih sistema za razvoj inovacija i obrazovanja.

"Siguran sam da ćemo deo tih inovacija primeniti u Srbiji", kazao je on i ocenio da su inovacije most koji treba da pomogne u potpunom prevazilaženju problema i podizanju industirjske prozivonje i BDP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

19 h

Podeli: