Doktor traži da se u Srbiji zabrani roštilj na ugalj

Skupštinskom Odboru za zdravlje i porodicu stigla je predstavka dr Ivana Nikolića iz Beograda koji traži da se zakonom zabrani upotreba roštilja na ugalj u registrovanim ugostiteljskim objektima i da se oni zamene električnim ili roštiljem na gas, zbog sve češće pojave tumora debelog creva.
Doktor traži da se u Srbiji zabrani roštilj na ugalj
Foto: Pixabay
Poslanik Milovan Krivokapić, koji je danas izvestio članove Odbora za zdravlje i porodicu o pristiglim predstavkama građana, kaže da je dr Nikolić naveo da u nastanku karcinoma debelog creva veliku ulogu imaju heterociklični amini i policiklični aromatični ugljeni hidrati koji se stvaraju isključivo prilikom korišćenja roštilja na ugalj.
 
"Radna grupa skupštinskog Odbora za zdravlje i porodicu je predložila da se predstavka uputi Ministarstvu zdravlja, sektoru za javno zdravlje i programsku zdravstvenu zaštitu na razmatranje", naveo je Krivokapić.
  • teribl

    14.06.2019 22:25
    nisam robot
    Ćumur se koristi isključivo da prikrije smrad lošeg mesa.

    Kad budu pekli pljeskavice na električnoj plotni, moraće da koriste i kavalitetnije meso.
  • Milena

    14.06.2019 22:05
    Bolje zdravstvo
    Postovani doktore, skrenite paznju vlasti i na to koliko je lako u ovoj zemlji zakazati kolonoskopski pregled? Meni je radjen bez anestezije, pred nekulturnom sestrom i joa gorim lekarom. Trebalo mi je 3 meseca da ga dobijem, dok sam imala realne simptome. Kako bi onda neko trebao preventivno da ode?
  • VladimirNS

    14.06.2019 20:32
    Razmišljaj svojom glavom
    Ne bi bilo toliko tog kancera da nam Vu.... nije obezbedio bolji život pa se sad prenatrpavamo roštiljima, ja iskreno od tog boljeg života ne pamtim kad sam roštilj jeo, a takvih ima mnogo u Srbiji pa porast oboljevanja ne može se prepisati preteranim konzumiranjem roštilja, pre bih rekao da porast oboljevanja od kancera debelog creva dolazi zbog nejedenja pravih namirnica odnosno jedenja jeftine hrane pune aditiva,Iskreno mislim da se više roštilja jelo u 14-tom veku pa taj problem nije bio toliko zastupljen. Ali bože moj sad će da izmisle da ako želiš da praviš roštilj, moraš platiti ekstra porez, jer elim truješ sebe a i okolinu, a o zazubicama da i ne govorim. Je.... brale ovo je Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.