Četvrtak, 13.06.2019.

16:55

Pokrenuta istraga protiv Štrahea

Austrijsko tužilaštvo za borbu protiv privrednog kriminala i korupcije pokrenulo je istragu protiv nekadašnjeg vicekancelara Hajnca Kristijana Štrahea.

Izvor: Tanjug

Pokrenuta istraga protiv Štrahea
Foto: EPA-EFE/FLORIAN WIESER

Prema pisanju magazina "Profil“, istraga se vodi zbog sumnje za proneveru vodi protiv Štrahea i Johana Gudenusa, nekadašnjeg šefa poslaničkog kluba FPO i potpredsednika partije, kao i još nekih, za sada neimenovanih lica.

Pokrenuta istraga se odnosi na video-materijal koji je sredinom maja objavljen u nemačkim medijima, a radi se o večeri pre dve godine tokom koje su Štrahe i Gudenus jednoj navodnoj nećaki ruskog milijardera nudili državne poslove u zamenu za finansijsku podršku njihove stranke.

Prema Štraheovoj i Gudenusovoj tadašnjoj izjavi, više osoba uplatilo je između 500.000 i dva miliona evra na račune udruženja bliskih FPO, kako bi izbegli obavezno prijavljivanje velikih donacija, što je savetovano i navodnoj Ruskinji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: