Musa Đenepo
Musa Đenepo

Standard ga doveo za 50.000, a prodao za 15.750.000: Đenepo je Hasenutlovo prvo pojačanje u Sautemptonu

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.19. | 15:35

Krilni fudbaler iz Malija stiže iz Liježa

Musa Đenepo je zvanično Sautemptonov. Ralf Hasenhutl je dobio prvo pojačanje za tim sa Sent Meriza, poštoje za 14.000.000 funti, odnosno 15.750.000 evra iz Standarda doveo krilnog fudbaler iz Malija Musu Đenepoa.

Đenepo (20) je prošle sezone u Standardu postigao 11 golova i trebalo bi da reši Hasenutlov problem sa realizacijom, pošto je ceo tim Svetaca u proteklom takmičarskom ciklusu samo 45 puta uspeo da smesti loptu u protivničku mrežu.

Izabrane vesti

Nemački trener je momentalno shvatio da su mu potrebne nove opcije, a izbor je pao na Đenepoa što je posebno obradovalo ljude u Liježu imajući u vidu da su transferom igrača u Premijer ligu prihodovali ogroman novac. Dovoljno ej samo reći da su Đenepoa 2017. doveli iz Jelen Olimpika za svega 50.000 evra!

Ugovor sa Sautemptonom potpisan je na četiri godine.
Ostvarenje sna! Sautempton je dobar klub, koji napreduje i ovo je mesto koje može da mi pomogne da se zaista afirmišem“, rekao je Đenepo, koji samo treba još da reguliše radnu dozvolu ne bi li i mogao da zaigra za Svece.

Sa podjednakim oduševljenjem govori i sam Hasenhutl.
Neverovatno je brz i izvanredan u realizaciji. Pažljivo ga pratimo već neko vreme i impresionirani smo time kako se prilagodio evropskom fudbalu... Mislim da će se savršeno uklopiti u naš stil fudbala, a pritom može još da napreduje. Bitno je da pronađemo pravi kvalitet, da ne jurimo kvantitet. Moramo da trošimo novac na pravi način i na prave igrače, a ovo je jak početak“.

(FOTO: Twitter/SouthamptonFC)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara