Društvo

Udruženi pokret za BiH organizovao prijem u Vašingtonu

Udruženi pokret za BiH organizovao prijem u Vašingtonu
Foto: N.N. | Udruženi pokret za Bosnu i Hercegovinu organizovao prijem u Vašingtonu

​Udruženi pokret za Bosnu i Hercegovinu (IMBiH) je organizovao prijem povodom svečanog predstavljanja organizacije u prostoru Studio Gallery koja se nalazi u istorijskom Dupont Circleu u Vašingtonu.

Ovome privatnom događaju je prisustvovalo više od 60 uglednih zvanica, među njima i bivši američki ambasadori u Bosni i Hercegovini, zvaničnici State Departmenta, osoblje Ambasade Bosne i Hercegovine u Vašingtonu, volonteri organizacije IMBiH, uključujući i njegov Upravni odbor, Savjetnike i Ambasadore.

Tokom svečanog otvaranja, gosti galerije su imali priliku da zajedno obilježe i proslave osnivanje IMBiH, kao i da se bolje upoznaju sa njenim ciljevima i budućim projektima. Pored toga što su inovacija i poduzetništvo među osnovnim ciljevima organizacije, Upravni odbor je sa gostima podijelio svoju viziju za buduće projekte koji su fokusirani na ekonomski prosperitet Bosne i Hercegovine. Ovo uključuje stvaranje poslovnih veza, podržavanje zajedničkih projekata, podsticanje prilika za razmjenu poduzetničkih ideja, saradnju i inovaciju koja za cilj ima ekonomski napredak Bosne i Hercegovine, te  pokretanje Business Foruma.

IMBiH, kao volonterska organizacija sa sjedištem u Vašingtonu, ima za cilj da promoviše ekonomski napredak Bosne i Hercegovine kroz podsticanje inkluzivne platforme koju čine inovacija i poduzetništvo, kulturne i humanitarne aktivnosti te poslovno umrežavanje.

Više o IMBiH pogledajte na linku www.imbih.org.

(Fotografije: Djenno Bacvic Photography)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije