Inspekcija zatvorila objekte: Higijena loša, uništeno pola tone mesa

Veterinarska inspekcija zabranila je rad u dva objekta za preradu mesa u Južnobačkom okrugu jer nisu bili ispunjeni opšti i posebni uslovi za higijenu hrane.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 13.06.2019.

13:02

Inspekcija zatvorila objekte: Higijena loša, uništeno pola tone mesa
Foto: Depositphotos/ArturVerkhoveskiy

Čak 522 kilograma hrane proglašeno je za nebezbednu, a 600 kilograma se ispituje, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Kod ovih subjekata postoji odobrenje za preradu mesa, a utvrđeno je da u objektima nisu ispunjeni opšti uslovi higijene hrane po pitanju prostorija, opreme i higijene, kao i posebni uslovi za higijenu hrane koji se odnose na primenu sistema samokontrole, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je saopštilo kako je "kod oba subjekta zatečena hrana koja nije deklarisana, te nije bilo moguće utvrditi sledljivost u ukupnoj količini od 522,4 kg" pa je ta količina hrane proglašena nebezbednom za ishranu ljudi i poslata na "neškodljivo poništenje u prisustvu veterinarskih inspektora".

"Dodatnih 600 kg hrane je službeno uzorkovano i stavljeno van prometa do dostavljanja rezultata ispitivanja na kriterijume bezbednosti hrane", saopštilo je Ministarstvo i navelo da su za oba subjekta u poslovanju hranom izrečene mere zabrane upotrebe prostorija i opreme do otklanjanja nedostataka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: