Lesor na radaru Olimpijakosa

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.19. | 12:53

Bivši centar Crvene zvezde na pragu transfera karijere

Matijasa Lesora navijači Crvene zvezde ne pamte po dobrom zbog slabijih izdanja u ključnom delu sezone kada je izgubljena titula na Jadranu i Evroliga, ali karijera mladog francuskog centra poslednjih godinu dana ide uzlaznom putanjom. Jer, posle Unikahe Lesor bi lako mogao ponovo da obuče crveno-beli dres, ali onaj Olimpijakosov.

Dejvid Blat ponovo je bacio oko na Matijasa Lesora. Ponovo, jer ga je želeo u novom Olimpijakosu još prošlog leta, kada je Lesor napuštao Mali Kalemegdan i prelazio u Unikahu. Na kraju je Olimpijakos odustao od transfera jer su pregovori bili zamršeni, a tim iz Andaluzije platio je obeštećenje od 250.000 evra kako bi potpisao dvogodišnji ugovor s francuskim atletom. 

Izabrane vesti

Ipak, Lesor je imao dobru godinu u Unikahi. Na 19 utakmica u Evrokupu beležio je prosečno 11 poena i bio treći strelac tima iza Gjorgija Šermadinija (12,5) i Haimea Fernandeza (12 poena). Podsetimo, Lesor se nedavno našao na širem spisku Vensana Kolea za Mundobasket u Kini. I pored svega trener Luis Kazimiro nije baš najzadovoljniji Lesorom i zbog toga razmišlja o promeni u reketu. Lesora bi, bar po najavama španskih medija, trebalo da zameni još jedan bivši centar Crvene zvezde, Dion Tompson

Blat je poznat kao trener koji voli rad s mladim igračima, a Lesora vidi kao rezervnu varijantu za Nikolu Milutinova, čiji je ostanak u Pireju izvestan. 

Doduše, cela priča još je u povojima. Ako se Olimpijakos i Unikaha budu našli oko razumne visine obeštećenja, transfer će se dogoditi. U suprotnom, mogla bi da se dogodi deža-vi situacija od prošlog leta...

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara