A+ A A-

Излет за малишане из Прихватилишта у Зорнића кући

Оцените овај чланак
(1 Глас)

TortavebporalМалишанима из Прихватилишта за децу Београда Звездара приређен је излет у Зорнића кући, етно домаћинству које се налази у селу Баћевац, недалеко од главног града.

Том приликом госте из Београда дочекали су вршњаци из Основне школе „Кнез Сима Марковић“ одељење Велики Борак.

 

Уследио је заједнички обилазак комплекса који чини мини зоо врт, камп, штала бар, ресторан, а након тога су уз помоћ домаћина, Елвиса Зорнића, засадили дрво пријатељства којем су дали име „Срећко“. Припремљено је освежење домаћим соковима и приређена изложба цртежа које су ђаци школе нацртали за децу из прихватилишта. Сваки малишан је могао да изабере по један за себе и понесе га као успомену на дружење у природи. У исто време је предата донација од сто књига прикупљених у акцији „Књига за све“, коју је уручила Александра Богдановић, бук блогер „Библиотекарка“. Ипак, чини се да је највеће одушевљење уследило када је учитељица школе из Великог Борка, Биљана Поповић, донела торту на којој је писало следеће: „Пријатељ је неко ко даје додатни смисао твом животу“. Међутим, како не би покварили ручак, торта је остављена за касније. Након ручка, малишане су чекали коњи , а јахање не би одбило ни једно дете којем се пружи прилика. Имала су сва деца довољно енергије за игру и несташлуке, у којима се разлике бришу, а заједништво посебно истиче. Њихова безбрижност и полет се пренео и на одрасле.

 

Izlozbacrtezaaaaaaa

Овакво друштвено одговорно пословање, сарадња јавних институција и ангажовање појединаца у заједничкој мисији, за опште добро, јесте показатељ да само сложни можемо очекивати многе добре вести у будућности.

 

Aутор текста: Александра Богдановић

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 13 јун 2019 12:59

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Пријави се или Региструј се

Facebook корисник?

На сајт се можете пријавити и са вашим Facebook налогом.

Пријави се са Facebook налогом

ПРИЈАВИ СЕ

Региструј се

Регистрација корисника
или Одустани