Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:17, 13. 6. 2019.

| Društvo

Koncertom, pozorišnim maratonom i žurkom SKC proslavlja Dan niškog Univerziteta

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
univerzitet
Program za sve ukuse; foto: JV (J.C. M. )

Koncertom Akademskog hora u petak, 14. juna počeće program obeležavanja Dana univerziteta u Nišu u organizaciji Studenstkog kulturnog centra, a najavljuju da će tokom vikenda biti održana i tribina Psihološkog savetovališta, glumci će imati pozorišni maraton, napraviće i žurku za studente, a plesnu radionicu održaće profesorka iz Kolumbije.

Veliki broj članova Studentskog kulturnog centra učestvovaće u programu povodom Dana niškog univerziteta. Želja im je da dan posvećen studentima učine još lepšim, a za to će se, kažu, pobrinuti horisti i glumci, imaće radionice, ali i veliku studentsku žurku u dvorištu Univerziteta.

Obeležavanje Dana Univerziteta započećemo 14. juna, koncertom našeg Akademskog hora, koji predvodi dirigent mr Zoran Stanisavljević. Koncert u dvorištu Banovine počinje od 20 sati, a pored mešovitog hora SKC-a, kao gosti će nastupiti i Ženski akademski hor i solisti - dodaju u SKC.

Tribinu na temu "Duboki strahovi i egzistencijalna strahovanja savremenog čoveka" organizuje 15. juna Psihološko savetovalište, a najavljuju da će govoriti Vladan Beara - psiholog koji se psihoterapijom bavi duže od 20 godina, a koji radi sa ratnim veteranima i ratom traumatizovanim osobama u Centru za Ratnu Traumu u Novom Sadu od 1999. godine.

Njegovo predavanje počinje od 11:30, ulaz je slobodan, ali je nephodna prijava preko ovog linka, zbog ograničenog broja mesta.

U subotu, 15. juna će se u dvorištu Univerziteta održati Pozorišni maraton, a glumci Akademskog pozorišta odigraće četiri predstave.

Prvo ćemo izvesti teatar improvizacije Scena bez imena, koji će, sigurni smo, do suza nasmejati publiku. Potom predstavu koja je našem pozorištu donela čak 20 nagrada za manje od godinu dana igranja – Mamin dašak u svemiru. Posle nje, glumci će odigrati Laki komad, jednu od novijih predstava našeg pozorišta za koju se na svakom izvođenju traži mesto više. Na kraju će predstava Kabare, kabare, u dvorište Univerziteta, uneti pravu atmosferu kabarea - kažu u Akademskom pozorištu.

Organizovaće i žurku za studente, u nedelju, 16. juna od 21 sat, a kažu da će u Banovini nastupiti Blackberries band sa solistima - Danielom Kajmakoskim, Oliverom Katićem i Andrijanom Stanković, a potom i žurku na kojoj će nastupiti di-džej Zarez. Karte zainteresovani mogu da potraže u prostorijama studentskih parlamenata svojih fakulteta.


Gošća profesorka plesa iz Kolumbije

U Studentskom kulturnom centru ističu da od 9. do 16. juna u Nišu boravi profesorka plesa iz Kolumbije Marleni Balaguera Leal. Članove Akademskog folkolrnog ansambla "Oro" će učiti tradicionalni kolumbijski ples i salsu, a niški ansambl će njoj približiti tradicionalni srpski folklor.

U okviru njene posete će u četvrtak biti organizovan i otvoreni dan, gde će na radionicama moći da učestvuju svi zainteresovani, a ona će tokom nedelje održati treninge i u školama plesa Primavera i Sving - dodaju u SKC.

Nadaju se da će program koji su ove godine osmislili biti po svačijem ukusu i da će studenti uživati tokom tih dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: