Plenković o napadu na Srbe na Braču: Divljački ispad, sankcionisati

Predsednik Vlade Andrej Plenković oštro je osudio napad na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru na Braču.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.06.2019.

11:46

Plenković o napadu na Srbe na Braču: Divljački ispad, sankcionisati
EPA-EFE/ANDY RAIN

"Od svih institucija očekujem da se bore protiv takvih divljačkih ispada i da ih oštro sankcionišu", kazao je on, a prenosi Radio Slobodna Evropa.

"Smatram da je to nedopustivo i u ime Vlade osuđujem sva takva ponašanja i mislim da moramo učiniti još i više na preventivnom i na represivnom delovanju protiv takvih pojava da se jednostavno neprihvatljivi, primitivni i divljački ispadi zaista oštro sankcionišu, a to znači da radimo i na promeni klime u društvu koja očito u jednom segmentu dostiže stepen polarizacije, pa i netrpeljivosti koja je apsolutno neprihvatljiva", kazao je Plenković na sednici Vlade, preneli su hrvatski mediji.

Podsetimo, navijači splitskog kluba Hajduk napali su u Supetru na Braču petoro mladih sezonskih radnika, jer su dvojica od njih srpske nacionalnosti, pa su govorili srpski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: