Serija brejkova

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.19. | 11:14

Čeka se prva pobeda domaćina u finalnoj seriji u Belgiji

Veoma atipičnu situaciju gledamo u završnici košarkaškog šampionata Belgije. Već smo došli do četvrte utakmice, a situacija je takva da Antverpen i Ostende još uvek nisu zabeležili pobedu pred domaćim navijačima. Izgleda da će šampion na kraju biti onaj ko uspe da se izbori sa pritiskom i slavi kod kuće, a Ostende večeras ima sjajnu priliku za tako nešto, pošto se serija igra na tri dobijene utakmice.

Prosto je pravo čudo kako je Ostende i došao do pobede na trećem meču. Antverpen je imao dvocifrenu prednost sredinom poslednje deonice, ali se onda desio nagli pad u igri domaćih i ušlo se u veoma nervoznu završnicu. Valjda je dovoljan podatak da su Džajantsi u poslednjih pet minuta postigli samo dva poena, dok je Ostende furiozno došao do vezanih 14 poena i u minut do 12 došao do novog brejka.

Izabrane vesti

Tu ponovo dolazimo do zanimljivog detalja vezanog za međusobni skor ove dve ekipe. Naime, na minulih sedam dirketnih okršaja između Antverpena i Ostendea pobeđivali su isključivo gosti. I ono što je još interesantnije, svih sedam duela odigrano je baš u tekućoj godini!

A kada već pričamo o godinama, Ostende večeras ima šansu da osmi uzastopni put prigrabi trofej u belgijskom košarkaškom šampionatu. U prethodnom periodu slabo ko je mogao da parira ovoj ekipi u Belgiji, pa je finalna serija sa Antverpenom zapravo pravo osveženje.

Za kraj, osvrnućemo se i na poenterski učinak. Jasno je da efikasnu i atraktivnu košarku ne treba očekivati na duelima ove dve ekipe. Samo jedna od minulih 11 utakmica donela nam je više od 160 poena, a često se dešavalo da timovi ukupno ne sakupe ni 130 ubačenih poena. Poslednja dva okršaja iz ove finalne serije su samo potvrda toga.

BELGIJA 1 - PLEJ-OF, FINALE:

Četvrtak
20.30: (1,55) Ostende (14,5) Antverpen Džajants (2,70) /u seriji 2:1/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara