Dostupni linkovi

Plenković: Oštro sankcionisati ispade poput onog na Braču


Andrej Plenković
Andrej Plenković

Predsjednik Vlade Andrej Plenković ponovo je danas oštro osudio napad na sezonske radnike srpske nacionalnosti u Supetru na Braču, poručivši da od svih institucija očekuje da se bore protiv takvih divljačkih ispada i da ih oštro sankcionišu.

"Smatram da je to nedopustivo i u ime Vlade osuđujem sva takva ponašanja i mislim da moramo učiniti još i više na preventivnom i na represivnom djelovanju protiv takvih pojava da se jednostavno neprihvatljivi, primitivni i divljački ispadi zaista oštro sankcioniraju, a to znači da radimo i na promjeni klime u društvu koja očito u jednom segmentu dostiže stupanj polarizacije, pa i netrpeljivosti koja je apsolutno neprihvatljiva", kazao je Plenković na sjednici Vlade, prenijeli su hrvatski mediji.

Navijača splitskog nogometnog kluba Hajduk napali su u Supetru na Braču petoro mladih sezonskih radnika, jer su dvojica od njih Vukovarci srpske nacionalnosti, pa su govorili srpski. U napadu je teže povrijeđen supetarski vatrogasac koji je sezonce štitio od razularene mase. Djevojka iz Varaždina i preostala trojica mladića su lakše povrijeđeni.

Plenković je poručio da "u ovakvoj Hrvatskoj, modernoj Hrvatskoj koja je riješila sve svoje strateške nacionalne zadaće, koja želi biti uključiva, koja želi društvo koje je tolerantno i poštuje svoje tradicionalne vrijednosti, nema mjesta takvim ispadima".

XS
SM
MD
LG