FOTO: Najveći bilijar klub u Novom Sadu od sada u Bazaru, novine kineski snuker, stil pikado, najmodernije plajstejšn konzole

Bilijar klub "BTT Joker", koji je više od decenije bio u Ulici Laze Telečkog, od prošle nedelje nalazi se na novoj lokaciji, tačnije u Tržnom centru "Bazar".
FOTO: Najveći bilijar klub u Novom Sadu od sada u Bazaru, novine kineski snuker, stil pikado, najmodernije plajstejšn konzole
Foto: Srđan Milić

U novom prostoru, na drugom spratu ovog objekta, klub se prostire na čak 600 kvadratnih metara i pruža pravi ugođaj svim ljubiteljima bilijara, ali i onima koji bi da se opuste uz pikado ili video igrice.

U dve prostorije smešteno je devet profesionalnih Dinamic 2 stolova, ali i jedan novi, drugačiji. U pitanju je sto za tzv. kineski snuker i vidljivo je drugačiji od ostalih stolova jer je jedini sa zelenom čojom.

Ovaj bilijar je zapravo kombinacija klasičnog bilijara i snukera, a osmislili su ga Kinezi. Igračka površina je snukerska, samo umanjena do približno standardnih dimenzija stola, a rupe i čoja su kao na snukeru. S druge strane, kugle, veličina i igre su kao na strejt pul bilijarima.

Ujedno, oko svih stolova su napravljeni ormarići sa ključem, čije je korišćenje besplatno, a mogu ih dobiti svi koji žele da na sigurnom mestu drže svoje opremu za igranje, poput bilijarskih štapova ili rukavica.

Prema rečima Miloša Verkića, jednog od suvlasnika "BTT Joker", nakon preseljenja u novi prostor u klubu je pokrenuta i redovna Škola bilijara za sve ljubitelje ovog sporta koji ima veliku i dugu tradiciju u Novom Sadu.

Škola je namenjena amaterima i početnicima, a mogu se oprobati kako osnovci i srednjoškolci, tako i odrasli. Održava se tri puta nedeljno, čas traje sat i po, a sve detaljnije informacije mogu se dobiti u samom klubu.

Takođe, svi zaljubljenici u ovu veštinu, mogu se u klubu raspitati i o održavanju amaterskih turnira na kojima mogu igrati sa protivnicima sebi ravnim ili pak profesionalcima u okviru tzv. "hendikep" turnira (kada profesionalac amateru daje početnu prednost u igri).

Sem deset stolova za bilijar, Novosađani mogu da se u ovom klubu, kao i ranije, zabave i opuste i uz pikado.

Novina je da su, sem šest standardnih elektronskih, u ovom klubu postavljene i dve table za stil pikado.

U pitanju je pikado koji se igra na profesionalnim turnirima, a tabla je od materijala koji je sličan pluti.

Još jedna novina u klubu su i dve Soni plejstejšn konzole za video igrice.

U pitanju je "PlayStation Pro 4", trenutno najmoćnija konzola sa podrškom za 4K gejming, jačim procesorom i HDR grafikom.

Važno je napomenuti da u novom prostoru nije dozvoljeno pušenje pa je samim tim i atmosfera za igranje daleko prijatnija, ali je za pušače ipak odvojena posebna prostorija u kojoj mogu uživati u dimu cigarete.

Klub je otvoren svakog dana već od 9h ujutro, a sem redovnog ulaza/izlaza u Bazar postoji i drugi, koji je kod onog koji vodi za klub "Đardino".

Bilijar klub "BTT Joker" osnovan je pre 11 godina u Novom Sadu, gradu koji je kolevka bilijara u Srbiji.

Selidbom u novi prostor ispunjeni su svi svetski standardi u opremanju jednog ovakvog kluba kako za rekreativno tako i za profesionalno bavljenje bilijarom, ali i uživanje u mnogim drugim igrama.

  • Zlatko

    17.10.2020 18:25
    Kica
    Poštovana gospodo, dobri ljudi. Dali neko zna gde bi mogao da prodam stari al u dobrom stanju bilijar na Kicu sa 7 rupa. Ima ugrađeno da se ubacuju zetoni i da se tako igre otpočinje. Dugo mi stoji. Moj otac ga je davno kupio... Unapred hvala
  • Ljubomir

    16.09.2019 16:22
    Snuker
    Ovog vikenda je trebalo da se otvori snuker klub sa 5 stolova iza Sajma. Raspitaću se za adresu
  • Roni O Saliven

    13.06.2019 17:57
    @Molder
    Imaš u hotelu Dunav sto za snuker. ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti