Najnovije vesti
Vesti Svet
“NIŠTA ČUDNO” Tramp: Prihvatio bih strane informacije o protivkandidatima na izborima

“NIŠTA ČUDNO” Tramp: Prihvatio bih strane informacije o protivkandidatima na izborima

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da bi mogao da prihvati informacije iz druge zemlje o svom protivniku na predsedničkim izborima 2020. godine, nakon što je godinama negirao da mu je Moskva pomogla da bude izabran za prvog čoveka SAD.

donald tramp Foto: ZACH GIBSON / EPA;
donald tramp

Kontakti Trampovog tima sa Rusima tokom predizborne kampanje 2016. doveli su do istrage o potencijalnom mešanju Rusije u izbore, kao i o ometanju pravde u SAD i nekoliko sličnih postupaka u američkom Kongresu, koju je sproveo specijalni tužilac Robert Miler.

Tramp je istakao da "ne vidi ništa loše" u tome da predsednički kandidat prihvati pomoć strane zemlje. Na pitanje šta bi učinio ako bi mu Rusija ili Kina ponudile takvu pomoć, Tramp je odgovorio da smatra da nema ništa loše u tome da se sasluša, te da tako nešto ne bi imalo razmere mešanja u izborni proces u SAD.

-To nije mešanje. Ako imaju informaciju, mislim da bih je prihvatio, rekao je Tramp, uz napomenu da bi slučaj prijavio Federalnom istražnom birou ukoliko bi smatrao da je nešto pogrešno u tome.