ISTRAGA LIKVIDACIJE NA CETINJU: Milić nova žrtva rata Kotorana?

S. ĐOKIĆ

13. 06. 2019. u 07:28

Ubijeni Cetinjanin, baš kao i Mijović i Jovanović, važili su za osobe bliske "škaljarskom klanu"

ИСТРАГА ЛИКВИДАЦИЈЕ НА ЦЕТИЊУ: Милић нова жртва рата Которана?

Bogdan Milić Foto „Vijesti“

UBISTVO Cetinjanina Bogdana Milića (37), smatraju crnogorski istražni organi, nastavak je obračuna kotorskih kriminalnih klanova, dok su trojica ranjenih ispred kafića "Portun" najverovatnije slučajne žrtve.

Kako "Novosti" saznaju, to je najverovatnije jedini motiv zločina na u Bulevaru crnogorskih junaka na Cetinju i istražni organi ga, zasad, ne dovode u vezu sa nestankom mladog Petrovčanina Nemanje Medina. Milić je bio na optuženičkoj klupi tokom sudskog procesa za ubistvo Medina - istovremeno kada su Vladimir U. i Darko M. oslobođeni optužbi da su ubili Petrovčanina, a on je oslobođen krivice da im je pomagao u skrivanju nakon zločina.

Iz krugova bliskih istrazi se saznaje i da je ubistvo Milića najverovatnije povezano sa nekim ranijim obračunima na Cetinju, pa čak navodno i sa likvidacijom Darka Mijovića i Nikole Jovanovića, u maju u Nemačkoj. Ubijeni Milić, baš kao i Mijović i Jovanović, važili su za osobe bliske "škaljarskom klanu".

O zločinu na Cetinju, koji se desio u utorak, zasad nema mnogo zvaničnih podataka. Utvrđeno je da su, nešto posle 17 časova, ubice naišle iz ulaza koji se nalazi u neposrednoj blizini lokala ispred kojih su, za dva odvojena stola, sedeli Milić sa dvojicom momaka koji nisu povređeni, dok su za drugim stolom bili Dragan Vušurović, Marko Vujačić i Goran Vušurović, koji su ranjeni u pucnjavi. Posle više ispaljenih rafala, ubice su pešice pobegle istim putem kojim su i došle.

Ubice su, smatraju istražitelji, očigledno dobro znale Milićevo kretanje. Najverovatnije su ga pratile izvesno vreme, a po svemu sudeći su imale i bar jednog pomagača, koji im je javio kada je ovaj Cetinjanin seo ispred lokala. Izvori "Novosti" tvrde da postoje svedoci koji su neposredno pre zločina primetili jednu osobu sa kapom na glavi kako se šetka oko lokala, što je nekima bilo sumnjivo. Ranjeni Cetinjani su inspektorima kazali da su iz ulaza naišla dva momka s kapuljačama i počeli da pucaju.

VEŠTAČENjE SVIH TRAGOVA

Tužiteljka Maja Jovanović rekla je posle uviđaja da im nije poznat identitet napadača, ali je dodala da su tokom uviđaja izuzeli tragove koje će veštačiti. U potragu za napadačima bio je uključen i policijski helikopter, pripadnici Posebne jedinice policije na izlazima iz grada proveravali su vozila i detaljno pretresali putnike...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije