Tanja Mandić Rigonat: Danas je prozor u opozicioni život Srbije (VIDEO) 1

Danas čitam od prvog broja i to je pitanje izbora i ukusa, a sada je već i stvar navike, kaže rediteljka Tatjana Mandić Rigonat.

„U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana“, smatra ova rediteljka i dodaje da Danas neguje novinarstvo kojei poštuje građane.

Kako kaže, u današnjem vremenu je teško raspoznati istinu i laž i zbog toga smo često u svetu pseudonovinarstva, te je Danas prozor u sve ono što se dešava kod nas i u svetu.

Tekstovi Danasa se, kaže, zasnivaju na činjenicama, na jakim argumentima, i predstavljaju „prozor u opozicioni život Srbije“.

„Sve ono što je tajno kroz tekstove u Danasu postaje javno“, poručuje ona.

Ono što je važno, dodaje, jeste da Danas ne marginalizuje kulturu, već neguje kulturnu rubriku koja je veoma bogata.

„U Danasu postoje te stranice koje se zovu Dijalog, a mi živimo u vremenu monologa i dragoceno je to što postoji taj dijaloški momenat“, dodaje.

Osim toga, naglašava, kolumnisti Danasa pišu raznoliko i upravo to smatra kvalitetom našeg lista – što ne neguje unisono mišljenje.

„Svaku unisonost ja doživljavam kao propagandni diskurs, a u Danasu je zastupljen širok spektar različitih mišljenja i mislim da je jedan od osnovnih razloga taj što Danas ne vređa moju inteligenciju“, kaže Rigonat.

Ona poziva građane da se pretplate na Danas ili da postanu članovi Kluba čitalaca Danasa.

„Ovo preporučujem sa punom odgovornošću višedecenijskog poštovaoca ovog dnevnog lista“, poručuje rediteljka.

http://

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari