• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik odbio da primi nemačku ambasadorku

Izvor mondo.ba

Predsedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obavestio je ambasadora Nemačke u BiH Kristijan Homan da ne može udovoljiti njenom zahtjevu za oproštajnim susretom.

 Dodik odbio da primi nemačku ambasadorku Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk
Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

  Kao jedan od razloga navodi na to da je nije primio ni u nastupnu posetu.

"Pored toga, kao ambasador Savezne Republike Nemačke u BiH u protekle više od tri godine radili ste na štetu srpskog naroda i Republike Srpske, a time i protiv same BiH i njenog Ustavom predviđenog uređenja", istakao je Dodik u pismu upućenom Homanovoj.

On je naveo da je bilo očekivano da Homanova, kao predstavnik zemlje koja na ovim prostorima nosi teško istorijsko breme, pokaže više razumevanja i diplomatskog senzibiliteta u svom radu.

"Međutim, Vaši javni nastupi i diplomatske aktivnosti tokom boravka u Sarajevu bili su politički obojeni, subjektivni i diplomatski neprimerni o čemu ću obavestiti i najviše predstavnike Savezne Republike Nemačke", istakao je predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je naglasio da veoma ceni napore Savezne Republike Nemačke da svojim iskustvima i pomoći doprinese procesu pomirenja i izgradnje trajnog mira na celom prostoru Balkana, ali sa žaljenjem mora da konstatuje da ona nije bila adekvatan predstavnik takve jedne Nemačke.

Komentari 33

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Evo ga dolazi

Da li je i ovaj jeo zlatnom viljuškom dok je ona rukama?...LOL...

Kekec pravi ded

Ne znate Srbi sa ženama (svaka čast izuzetcima). Nije vam to ovca ili magarac ili parće mesa. žena je žena, nema veza da li je Nemica ili Japanka, ambasadorka ili frizerka (ništa loše, samo primer). Tu treba suptilno i fino.

Ovde

@Kekec pravi ded nije reč o ženi kao takvoj,već o njenom delovanju.Kakve veze ima da li je u ovom primeru žena ili muškarac!?A ti malo da se opismeniš,pa dođi opet.Pozdrav...

special image