Zagrevanje za U21 Euro: Brun Larsen i Tiling prve zvezde tima, ali Danska nije bauk - nekompletni Hrvati slavili golom u poslednjoj sekundi i izgubili važnog igrača

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.19. | 21:29

U Puli minimalna pobeda domaćina

Utisak je da će prve dve ključne utakmice sa Austrijom i Nemačkom biti ključne za Srbiju, ali ako sve bude kako treba odlučujuća će svakako biti u poslednjem kolu Grupe C protiv Danske, jer malo je veovatno da ćemo eventualni plasman u polufinale izboriti meč pre kraja uvodne faze takmičenje. Ako do toga i dođe Srbija ne bi trebalo da bude prestrašena pred meč sa Danskom, pokazala je to današnja kontrolna utakmica u Puli u kojoj je Hrvatska slavila sa minimalnih 1:0,

Pobedu je Hrvatima doneo pogodak Hajdukovog Tome Bašića, koji je kao traktor prošao pored trojice verovatno već usnulih danskih igrača i spretnim pogotkom potpisao kalitulaciju gostiju. Zaslužena pobeda domaćeg tima, jer su u većem toku meča bili bolji tim na terenu.

Izabrane vesti

Međutim, najveća greška srpskih fudbalera bila bi da potcene Dance, jer daleko od toga da su bili bezopasni na stadionu Aldo Drosina. Posebno je odskočio 20-godišnji krilni fudbaler Borusije Dortmund Jakob Brun Larsen, koji je bio ubedljivo najopasniji igrač u danskoj reprezentaciji i sa po levoj strani terena Hrvatima pravio velike probleme. Mada, najbolju je priliku imao vezista Hadersfilda Filip Biling, koji je uzdrmao okvir gola. On je generalno uz Brun Larsena najviše prikazao u danskom timu.

Čini se ipak da će ova utakmica imati gori efekat po Hrvate, jer je krajem prvog poluvremena uz bolnu grimasu sa terena u suzama morao da izađe Ivan Šunjić, zadnji vezni Dinama, jedan od glavnih igrača selektora Nenada Gračana.

Ohrabrujuće za Hrvate, ali i za selekciju Srbije pred meč sa Danskom, jeste i to što je pobeda izvojevana bez Josipa Brekala, Filipa Benkovića i Alena Halilovića, koji će putovati na Euro, ali u Pulu nisu igrali pošto su prethodno bili na akcijama seniorske reprezentacije. Što će reći da je i nekompletna Hrvatska uspela da savlada Dansku. Jasno je dakle da ima šanse i za Orliće.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara