PRONAĐENO TELO DEČAKA: Drugar pokazao mesto gde je ušao u vodu

Z. GRUMIĆ

12. 06. 2019. u 16:38

Proteklih godina i decenija u toj vodi, nebezbednoj za kupanje, živote izgubili brojni meštani Đurđeva, Šajkaša i Mošorina

ПРОНАЂЕНО ТЕЛО ДЕЧАКА: Другар показао место где је ушао у воду

Kuća porodice Gavrić u Đurđevu Foto Z. Grumić

RONIOCI Žandarmerije pronašli su u sredu pre podne telo dečaka Milana Gavrića (14) iz Đurđeva, koji se dan ranije utopio u bari Mutnjači u ataru Mošorina, mesta u titelskoj opštini.

Potraga za Milanom, počela je u utorak posle 14.30 sati, pošto je prethodno njegov nestanak u mutnoj vodi prijavio školski drug, sa kojim je tog kobnog popodneva otišao na kupanje u Mutnjači, od Đurđeva nekoliko kilometara udaljenoj ovećoj bari.

- Potraga je tokom noći bila prekinuta i nastavljena je ujutro. Ronioci su pronašli našeg Milana, ubrzo pošto im je dečak, sa kojim je bio na kupanju, pokazao mesto gde je ušao u vodu. Tu su ga našli – kaže za „Novosti“ neutešna tetka Duja.

Telo nastradalog preneto je na obdukciju u Institut za sudsku medicinu Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, kako bi bio utvrđen uzrok smrti četrnaestogodišnjaka, učenika osmog razreda đurđevačke OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“. Vreme sahrane još nije utvrđeno.

Milan i njegov drugar odvezli su se tog kobnog popodneva biciklima, poljskim putevima, na Mutnjaču u ataru susednog Mošorina. Prema tvrdnjama komšija porodice Gavrić, o dečakovom nestanku u mutnoj vodi je njegovu majku obavestio dečak koji je bio s njim i koji je sa mesta nesreće dojurio nazad u Đurđevo. Ubrzo su na lice mesta stigli pripadnici policije iz Žablja, ekipa Hitne pomoći i ronioci ali potraga do mraka nije dala rezultat.

Milan je, kako tvrde Đurđevčani, bio izuzetno dobar i nadasve vredan dečak. Često su ga viđali kako pomaže svom ocu Stojku i dedi Milanu prilikom radova u polju a želju da se i sam bavi poljoprivredom potvrdio je namerom da se ovog leta upiše u Srednju poljoprivrednu školu u Futogu.

MUTNjAČA

U BARI Mutnjači, proteklih godina i decenija stradali su mnogi meštani Đurđeva, Šajkaša i Mošorina, različitih starosnih dobi. – To je stajaća voda, površine oko jednog hektara, s velikim razlikama u dubinama i temperaturama i zato je veoma nebezbedna za kupače. Otela je mnoge živote. Pre 18 godina udavio mi se komšija a moj otac je spasao oca moga kuma. I ja sam nešto malo pre toga mogao da nastradam u Mutnjači, jedva sam se spasao. Trebalo bi obavezno barem postaviti tablu da je kupanje zabranjeno – kaže za „Novosti“ Đurđevčanin Žarica Mušicki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Viburnum

12.06.2019. 18:44

Pocnite vec jednom da pazite na decu. Nisu to ovce pa da ih pustate tek tako da se udaljavaju od kuce i prilaze vodenim povrsinama. I ucite ih da plivaju od malih nogu.