Petak, 04.07.2003.

11:11

Biserko: Međunarodna zajednica da posreduje oko Kosova

Izvor: Građanski list

Default images

Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko ocenila je da je posredovanje međunarodne zajednice u rešavanju pitanja statusa Kosova neophodno jer Beograd i Priština u ovom trenutku imaju međusobno "isključive pozicije". "Albanci traže nezavisnost, a Srbi traže podelu Kosova. Brine činjenica da vlasti u Beogradu nisu napravile prostor za komunikaciu kosovskih Srba i Albanaca, koja je veoma važna", rekla je Sonja Biserko. Ona je ocenila da ni u Vladi Srbije, ni na drugim nivoima vlasti nije usaglašen stav prema Kosovu, pa Kosovo biva korišćeno za unutrašnju političku borbu vlasti i opozicije. Prema njenim rečima, u Srbiji ne postoji realna slika o Kosovu posle NATO-intervencije 1999. "Slika Kosova se znatno izmenila. Kosovo je napredovalo, to je jedno mlado društvo koje želi da ide napred, a u Srbiji nije bilo nijedne pozitivne reportaže, nijednog članka o tome", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

14 h

Podeli: