Dug put do titule

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.06.19. | 09:48

Venecija želi da sačuva domaći teren pred put na Sardiniju

Iako je na kraju ligaškog dela sezone Venecija bila ta koja je na tabeli završila ispred Dinamo Sasarija, pred start ove finalne serije mnogi su požurili da stave epitet favorita ekipi sa Sardinije. Za to su postojali brojni razlozi, a kao jedan od takvih izdvaja se neverovatan trijumf u polufinalu protiv Evroligaša, Olimpije iz Milana.

Ekipa Đanmarka Poceka protutnjala je kroz "grad mode" i ostavila Armani da se pita šta i kako dalje. Sezona za ovaj veliki klub pokazala se kao veoma neuspešna, pošto uspesi nisu došli ni u elitnom košarkaškom takmičenju. Sa druge strane, Sasari tekućom sezonom može i mora da bude zadovoljan, jer su pored plasmana u finale Palakanestra već osvojili trofej u FIBA Evropa Kupu.

Izabrane vesti

Venecija je kao znatno umornija ušla u ovo finale. Nakon teškog četvrtfinala protiv Trsta, koje su dobili sa 3:1 u seriji, usledilo je polufinale gde ih je čekala drugoplasirana Kremona. I može se slobodno reći da smo gledali pravi rolerokster, pun preokreta, ali su nam dva tima pružila dobru i kvalitetnu košarke.

Tim iz zaliva sa severoistoka Italije je već u prvom meču slavio i uzeo brejk Kremoni. Bila je Venecija blizu da ode i korak dalje, jer je dugo vodila i u drugom susretu protiv Vanolija. Ipak, domaćini su tada stisli pesnice i uspeli da izjednače seriju na 1:1, a kasnije u trećem meču i da uzvrate ribrejkom. Ostatak serije protekao je u znaku odlične igre Venecije, koja je na kraju trijumfovala sa 3:2 u pobedama.

GRANICE ZA POENE IGRAČA U DRUGOJ UTAKMICI FINALNE SERIJE

Mnogi su kao adut ekipe sa Sardinije uzimali duže vreme odmora pred start napornog finala. Međutim, to se pokazalo kao mač sa dve oštrice, pošto je ekipa Đanmarka Poceka ispala iz ritma i u prvom meču ove finalne serije poenterski znatno zatajila.

Uopšte nije iznenađenje to što se meč igrao na mali broj poena. Jednostavno, Venecija ove sezone pred domaćom publikom protivnike lomi upravo na taj način. Naravno da je pred njima bio težak zalogaj, znajući da Dinamo Sasari ove sezone ima jedan od najboljih napada u ligi. Ispostavilo se da su u svojoj nameri uspeli, pošto je prvi susret ovog finala završen rezultatom 72:70 u korist domaće ekipe.

U redovima Venecije, od igrača bismo mogli da istaknemo Markiza Hejnsa, kao i italijanskog košarkaša, Stefana Tonuta. Ovaj prvi je na otvaranju serije bio posebno inspirisan, pošto je došao do učinka od 15 poena, dok ni Tonut nije bio ništa gori sa 11 ubačenih poena. Pomoć ovom dvojcu će svakako pokušati da pruže Mičel Vat i Ostin Daje.

Sa druge strane, Đanmarko Poceko moći će da računa na Tajrusa Mekdžija i Rašona Tomasa. Američki dvojac bio je najefikasniji u redovima Sasarija na prvom meču u Veneciji sa 19, odnosno 13 poena. Uz njih valja istaći i trio italijanskih košarkaša koji čine Stefano Đentile, Marko Spisu i Ahil Polonara.

Večeras svakako treba očekivati odgovor od tima sa Sardinije, pošto bi se Venecija u slučaju pobede odlepila na osetniju rezultatsku prednost u ovoj seriji. Ono što je važno istaći jeste da se serija igra na četiri pobede, tako da će i dalje biti ostavljeno dosta prostora za preokret i uzbuđenja.

Statistički gledano, Venecija je dobila četiri od poslednjih pet duela protiv Sasarija pred domaćom publikom. Zanimljivo je da smo u ovoj deceniji čak četiri puta gledali produžetke na meču između Venecije i Dinama na severoistoku Italije. Istini na volju, vrlo blizu smo bili sličnog epiloga pre samo dva dana.

Nakon večerašnje utakmice, selimo se na Sardiniju gde će biti odigrana sledeća dva meča u ovom finalu. Treći susret finalne serije je na programu već u petak, dok je četvrti planiran za nedelju.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:45 7082 IT1PF Venezia - Sassari up manje (158.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

ITALIJA 1 – PLEJ-OF, FINALE

Sreda
20.45: (1,80) Venecija (14,5) Dinamo Sasari (2,15) /u seriji 1:0/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara