Odbačene optužbe protiv ruskog novinara Golunova 1Foto: EPA-EFE/ SERGEI ILNITSKY

Optužbe protiv ruskog istraživačkog novinara Ivana Golunova za trgovinu drogom u spornom slučaju koji je izazvao gnev građanskog društva povučene su, saopštilo je danas rusko ministarstvo unutrašnjih poslova.

„Golunov će danas biti oslobođen iz kućnog pritvora i optužbe protiv njega su povučene“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Vladimir Kolokolcev u saopštenju.

Golunov (36) je priveden u četvrtak u centru Moskve pošto je kod njega pronađeno oko četiri grama sintetičke droge mefedrona. Golunov je negirao optužbe.

Njegovi advokati rekli su da je policija Golunova tukla u pritvoru, kao i da brojni elementi ukazuju da mu je droga podmetnuta.

Slučaj je privukao veliku pažnju i u Rusiji i u inostranstvu, usled zabrinutosti da je Golunov možda uhapšen zbog rada za nezavisni portal Meduza.

Pisao je o beskrupuloznim kreditorima zbog kojih ljude izbacuju iz njihovih domova, o krizi otpada u Moskvi i o korupcionaškim aferama. U Moskvi i Sankt Peterburgu održani su protesti na kojima je zatraženo oslobađanje Golunova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari