Capital.ba

Tramp: Smanjiti carine na nulu, posebno na motocikle

11.06.2019. / 15:31

VAŠINGTON, Indija mora da smanji na nulu carine na američku robu, posebno na motocikle, izjavio je predsjednik SAD Donald Tramp.

On je usljed tenzija u trgovini sa Indijom rekao da “niko više neće pljačkati SAD”.

Tramp je istakao da je premijeru Indije Narendri Modiju rekao da su carine na američku robu “neprihvatljive”.

Američki predsjednik je za Si-En-Bi-Si rekao da motocikli “Harli Dejvidson” moraju da se uvoze u Indiju u “neto vrijednosti”, jer američki proizvođač želi da zauzme jedno od najvećih svjetskih tržišta.

“Pogledajte Indiju. Sto odsto carina na motocikle. Zvao sam ga. Rekao sam da je to neprihvatljivo. On ih je zbog jednog poziva smanjio za 50 odsto”, naglasio je Tramp.

Tramp je, međutim, rekao da je i to neprihvatljivo i da Indija “radi na tome”.

On je obećao da će nastaviti da radi na smanjenju trgovinskog deficita od 800 milijardi dolara, javila je “Raša tudej”.

Braneći protekcionističku politiku, koja je dovela do nesuglasica sa pojedinim tradicionalnim partnerima, američki predsjednik je izjavio da su SAD “banka koju svi pljačkaju” i da se to već dugo dešava. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!