OSTAJE U BOSNI I HERCEGOVINI: Sud odbio da izruči Mamića Hrvatskoj
Foto: Beta / HINA

biće nova odluka

OSTAJE U BOSNI I HERCEGOVINI: Sud odbio da izruči Mamića Hrvatskoj

Fudbal -

Sud Bosne i Hercegovine ponovo će odlučivati o zahtevu Hrvatske za izručenje Zdravka Mamića jer je prihvaćena žalba Tužilaštva BiH na prvostepenu odluku kojom je taj zahtev odbijen prošle nedelje..

O Mamićevom eventualnom izručenju Hrvatskoj odlučivaće vanraspravno veće Suda BiH nakon što je kao utemeljena prihvaćena žalba tužioca zbog činjenice da je odluku u tom predmetu sama donela sudija Tatjana Kosović, a ne sudsko veće.

Nakon pravosudne odluke Sud BiH o njoj će izvestiti Ministarstvo pravosuđa s obzirom na činjenicu da konačnu odluku o tome hoće li Mamić biti izručen donosi ministar Josip Grubeša.

Županijski sud u Osijeku za Mamićem je raspisao međunarodnu poternicu pošto je pobegao iz Hrvatske uoči izricanja prvostepene presude kojom je osuđen na šet i po godina zatvora.

Mamić je u međuvremenu dobio bosanskohercegovačke dokumente i pozvao se na državljanstvo te zemlje kao prepreku izručenju što je Sud BiH i potvrdio 15. juna, dan pošto je po zahtevu iz Hrvatske Mamić priveden i saslušan.

Mamićev bosanskohercegovački advokat Zdravko Rajić kaže da ni novi postupak neće promeniti prvobitnu odluku jer su činjenice nepromenjene.

"Mislim da, u suštini, od toga nema ništa, jer je ovde sve jasno", izjavio Rajić.

Kurir sport / Dnevni avaz

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track