Mamić pozvan u Sud BiH zbog zahteva za izručenje Hrvatskoj

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) jutros su uručili poziv bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću da se javi u Sud Bosne i Hercegovine, gde bi trebalo biti održano prvo ročište po zahtevu za izručenje Hrvatskoj.

Iz Sipe su rekli za Kliks da Mamić nije uhapšen te da će se na osnovu poziva danas pojaviti u Sudu BiH.

S obzirom da je Sipa ranije kriminalistički ispitala Zdravka Mamića, on danas nije uhapšen te neće ni biti ispitivan u prostorijama Sipa.

Kako navodi Kliks, taj potez bosanskohercegovačke sigurnosne agencije usledio je nakon što je Hrvatska raspisala međunarodnu poternicu za Mamićem.

U skladu s tim Interpol je obavestio pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne poternice za Mamićem koji se već godinu nalazi u Međugorju, dodaje sarajevski portal.

Bivši čelnik FK Dinama iz Zagreba danas će se javiti u Sud Bosne i Hercegovine gde bi trebalo biti održano prvo ročište po zahtevu za izručenje Hrvatskoj.

Ako se Mamić bude protivio izručenju Hrvatskoj, uslediće će sudski postupak u kojem će se odlučivati o njegovoj ekstradiciji.

Mamić sudsku odluku može čekati ili u ekstradicijskom pritvoru ili na slobodi ukoliko mu bude dozvoljeno da plati kauciju.

Poternica za Mamićem raspisana je nakon što mu je Županijski sud u Osijeku odredio istražni zatvor u drugom sudskom postupku koji je pokrenut protiv njega zbog optužbi za učestvovanje u izvlačenju 19 miliona evra iz Dinama.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво