');
Blic Biznis Vesti

Vučić: Za tri dana počinje gradnja puta Krupanj-manastir Bogošštica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas poplavljeno selo Banjevac kod Krupnja i najavio da će već za tri dana početi gradnja puta od Krupnja do manastira Bogoštica, u dužini od 4,7 kilometara. On je obilaskom zaseoka Mamići započeo današnji obilazak poplavljenih područja na teritoriji Krupnja, Lučana, Guče, Kraljeva, Sirče i Trstenika.

Aleksandar Vučić, krupanj Foto: Zoran Žestić / Tanjug
Aleksandar Vučić, krupanj

U zaseoku Mamići se zbog obilnih padavina izlila reka Bogoštica i uništila zasade malina i dvorišta domaćinstava.

Foto: Privatna arhiva

Vučić je u razgovoru sa građanima rekao da će put od Krupnja do manastira Bogoštica biti završen za četiri do pet nedelja, kao i da će zajedno sa tim radovima biti urađeno i oko 500 metara puta do škole. Inače, šest sela gravitira oko tog puta.

Predsednik Srbije razgovarao je sa građanima koji su se najviše žalili na pojavu klizišta, nakon čega im je on obećao pomoć države.

Na lokaciji koju je obišao predsednik Vučić u toku su radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije oštećene prilikom poplava. Kako su Tanjugu rekli radnici preduzeća "Gradcoop", koje izvode radove, radi se proširenje kolovozne konstrukcije i ojačavanje nasipa oko reke što je, dodaju, preduslov za asfaltiranje kolovoza.

Inače, nakon sastanka predstavnika ugroženih opština sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, u Beogradu, 7. juna, predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović je naveo da je šteta od poplava procenjena na oko 30 miliona dinara.

Od toga, 13,5 miliona dinara je potrebno za poljoprivredne površine, rekao je on tada, i naveo da su uništena i četiri manja mosta, 114 hektara obradivog zemljišta, a 24 kuće potpuno poplavljene.