Ruska policija pronašla ukradene dijamante, vredne tri miliona dolara

Ruska policija pronašla je ukradene dijamanate vredne oko tri miliona dolara, nakon što je otkrića krađe u odeljenjima najvećeg svetskog proizvođača "Alrose".

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.06.2019.

23:30

Ruska policija pronašla ukradene dijamante, vredne tri miliona dolara
Ilustracija: Deposit photos/Rozaliya

Osim dijamanata u akciji ruske policije proneđeno je i više od 2,5 miliona dolara u kešu u kućama i stanovima kriminalnog kruga koji deluje u okviru proizvođača dijamanata Alrosa, koji je pod kontrolom države.

Iz Alrose, najvećeg svetskog proizvođača neobrađenih dijamanata, potvrdili su da su službe bezbednosti otkrile da je u toku krađa dijamanata u odeljenjima sortiranja i gradiranja, prenosi Rojters.

Osumnjičeni su uhapšeni prošlog četvrtka i to dok su pokušavali da ukradu još jednu količinu dijamanata vrednih više od 22 miliona rubalja (340.000 dolara), rekli su istražitelji.

Tokom istrage koja je usledila, pronađeno je još dijamanata i gotovine, kao i nakit i desetine satova optočenih dijamantima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: