Najnovije vesti
Vesti Svet
POVRATAK IZ MRTVIH Bivša devojka Kim Džong Una za koju se verovalo da nije živa, POJAVILA SE U JAVNOSTI

POVRATAK IZ MRTVIH Bivša devojka Kim Džong Una za koju se verovalo da nije živa, POJAVILA SE U JAVNOSTI

Severnokorejska pop-zvezda, za koju se verovalo da je pogubljena po naređenju njenog bivšeg dečka, vođe Severne Koreje Kim Džong Una, pratila ga je ove nedelje na turneji, tokom koje je obilazio fabrike u zemlji, a događaj je ovekovečen na fotografijama, prenosi "Sandej tajms of London".

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Hjon Song Vol Foto: wikimedia / Kim Jinseok / Wikipedia
Hjon Song Vol

Hjon Song Vol poznata je po hitovima koji propagiraju režim, među kojima je "Excellent Horse-Like Lady" iz 2005, posvećen tekstilnim radnicama.

Četrdesetdvogodišnja žena peva u ženskom bendu "Moranbong", ali je i član centralnog komiteta vladajuće Radničke partije Koreje, na čelu sa Kimom. Sada je snimljena pored Kima kako obilazi fabrike, a zajedno su bili i na gimnastičkom šampionatu "Mass Games".

Ranije su se proširile glasine da je Kim 2013. naredio njeno pogubljenje zbog seksualno eksplicitnog snimka, a pričalo se da je s njom ubijeno nekoliko desetina pevačica i igračica. Nakon što je jedan list objavio da je mrtva, Hjon se pojavila a televiziji.

Kim Džong Un
Kim Džong Un

Severnokorejski zvaničnici odbacili su najnovije tvrdnje, za koje kažu da su delo južnokorejske vlade i medija, ali je šef obaveštajne agencije Južne Koreje Nam Džae Džun ponovo pokrenuo glasine kada je rekao:

- Znamo za pogubljenja desetak osoba povezanih sa orkestrom (koncertne dvorane) "Unhasu", u oktobru.

Kim (35) je upoznao pop-pevačicu pre 15 godina kada se vratio sa studija u Švjacarskoj, ali njegov otac Kim Džong Il nije odobravao njihovu vezu i naredio je da se prekine. Hjon se udala za oficira severnokorejske vojske i veruje se da je rodila dete, ali su mediji pisali da se i dalje tajno sastaje s Kimom, nakon čega su usledile vesti da je naredio da je pogube.

Prošle nedelje osvanule su vesti da je Kim naredio pogubljenje glavnog pregovarača sa SAD, ali je američki predsednik Donald Tramp u sredu izjavio da specijalni izaslanik za nuklearne pregovore Kim Hjok Čol "nije ubijen" i da je nedavno bio "u pozorištu". Severnokorejski državni mediji su, naime, izvestili da je Kim Hjok Čol, zajedno sa Kim Džong Unom, prisustvovao nekom događaju u nedelju.

Si-en-en je u utorak pisao da je Kim Hjok Čoj živ i da se nalazi u pritvoru u Severnoj Koreji.

Nakon sletanja u Irsku Trampa su pitali da prokomentariše vest da je Kim pogubio jednog od svojih visokih zvaničnika, nakon što su se pojavile vesti da je streljan.

Takođe, pojavile su se glasine da je drugi visoki zvaničnik koji je pregovara sa SAD, Kim Džong Čol osuđen na težak rad, ali je i on nedavno viđen na nekoj predstavi s Kimom.