Šta će Vučić danas reći Palmeru? VIDEO

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio za TV Prva da će Vučić danas Palmera upoznati sa svim potezima Prištine.

Izvor: Tanjug, Prva

Ponedeljak, 10.06.2019.

10:12

Šta će Vučić danas reći Palmeru? VIDEO
Screenshot/TV Prva

Podsetimo, predsednik Srbije sastaće se danas s Metjuom Palmerom, visokim funkcionerom Stejt departmenta.

Takođe, kako kaže Đurić, Vučić će Palmera upoznati i sa teškim položajem Srba na Kosovu i Metohiji i s brutalnim napadima na radnike Ujedinjenih nacija.

On je za TV Prva rekao da je izuzetno važno da predstavnici država koje ne dele stavove Srbije po pitanju KiM, čuju argumenti srpske strane, koji su u ovom trrenutku, kako je istakao, "čelično snažni".

“Mi smo mala zemlja i nemamo luksuz da razgovaramo samo sa onima sa kojima se u političkom smislu slažemo, a poznato je da sa SAD po pitanju KiM imamo različite stavove, ali moramo da razgovaramo čak i sa onima s kojima imamo drugačije stavove, pogotovo sada kada imamo pregršt čelično snažnih argumenata”, naveo je Đurić.

On je podsetio da su srpsko državno rukovodstvo i predsednk Vučić mesecima pre nego što je Priština povukla niz neprimerenih poteza, kao što je uvodjenje taksi na srpsku robu, upozoravali na štetne posledice, ali da reakcija medjunarodne zajednice izostala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: