Mihajlović: Kompromis u vezi s KiM važan za mir i razvoj

Zorana Mihajlović rekla je da se ne smeju zaboraviti prošlost i NATO agresija, ali da je za budućnost Srbij važno naći kompromisno rešenje za kosovsko pitanje.

Izvor: B92

Nedelja, 09.06.2019.

19:40

Mihajlović: Kompromis u vezi s KiM važan za mir i razvoj
Foto: Screenshot/B92

Kako je rekla, kompromisno rešenje jedino može da osigura mir i stabilnost i razvoj.

"Ova godišnjica treba da nas podseti na sve što se dešavalo tokom NATO agresije na Srbiju, na sve što je tome prethodilo, kao i na sve što se dešavalo od potpisivanja Kumanovskog sporazuma do danas u vezi sa Kosovom i Metohijom. Sve što smo prošli pokazuje koliko je da bi Srbija mogla da se razvija važno obezbediti mir i stabilnost, kao i to da oni mogu biti trajni samo ako su zasnovani na dogovoru i kompromisu", kazala je Mihajlovićeva povodom 20 godina od potpisivanja Kumanovskog sporazuma.

Kako će se rešiti kosovsko pitanje važno je i za ceo region, jer ako želimo da ovaj deo Evrope uhvati priključak sa razvijenim zemljama, ne sme se učiniti više nijedan korak koji će nas ekonomski i politički vraćati unazad, kazala je Mihajlovićeva.

"Zato je važno da Priština ukine takse i da se vratimo dijalogu", poručila je Mihajlovićeva, a navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz njenog kabineta .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: