Buhina žena negirala lažno svedočenje, brani se sama

N. B.

07. 06. 2019. u 13:17

Postupak pred Prvim sudom u Beogradu protiv Ivane Tulović. Tužilaštvo tvrdi da je optužena prilikom odgovaranja slagala

Бухина жена негирала лажно сведочење, брани се сама

Foto Z. Jovanović Ivana Tulović

IVANA Tulović, bivša supruga svedoka saradnika Ljubiše Buhe Čumeta, negirala je u petak pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu da je svojevremeno pred Trećim sudom, gde se vodio postupak protiv Buhe, lažno svedočila.


Tužilaštvo tvrdi da je optužena prilikom odgovaranja slagala da nije potpisala potvrdu od 17. novembra 2014. godine da je Ljubiša Buha prilikom boravka u pritvoru koristio lek "leponeks". Navodno je netačno i da joj dve godine nije davao alimentaciju, kao i da joj je pretio kada ga je posetila u zatvoru u Padinskoj skeli. Buha je nakon tog suđenja, tokom koga je odgovarao zbog prikrivanja ukradenog "ferarija", pretnje policajcu i ometanja istage, osuđen na dve godine i osam meseci zatvora.

- Ne osećam se krivom - kazala je u petak Ivana Tulović, naglašavajući da će se sama braniti, zbog čega nije angažovala advokata. - Na sudu sam govorila samo istinu, a on je protiv mene podneo više od 30 krivičnih prijava, od kojih je većina odbačena.




Tulovićeva je tokom uvodnog izlaganja tražila da Čume bude neposredno saslušan, za razliku od zamenika tužioca koji je predložio da se izvrši uvid u njegov iskaz. Među svedocima, optužena je predložila i ministarsku pravde Nelu Kuburović, kako bi ona objasnila "da li je uobičajeno da Tužilaštvo ne reaguje na njene tvrdnje da je Buha ubica".

Odgovarajući na pitanja suda, a vezano za njene lične podatke, Tulovićeva je kazala da "ne zna da li je udata ili razvedena":

- Dva puta nas je sud razvodio, ali smo ulagali žalbe i ne znam dokle je to stiglo.


SLEDEĆEG MESECA NA SLOBODI

LjUBIŠA Buha izdržava jedinstvenu kaznu od četiri godine i osam meseci zatvora pošto su mu spojene tri zatvorske kazne, a puna kazna mu ističe za mesec dana. On je, inače, bio svedok saradnik u postupcima koji su se vodili protiv optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića i pripadnika "zemunskog klana" zbog niza ubistava i otmica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije