Najnovije vesti
Vesti Svet
Pubunjenici započeli ofanzivu na severozapadu Sirije

Pubunjenici započeli ofanzivu na severozapadu Sirije

Sirijski pobunjenici započeli su ofanzivu protiv provladinih snaga na severozapadu Sirije, saopšteno je iz sirijskih naoružanih opozicionih grupa.

Sirija foto profimedia Foto: Profimedia / RAS Srbija
Sirija foto profimedia

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je ofanziva pobunjenika započeta danas posle podne, kada je ispaljen veliki broj raketa i projektila na položaje provladinih snaga u nekoliko sela, nad kojima su snage sirijskog predsednika Bašara el Asada nedavno preuzele kontrolu. U saopštenju se navodi da su pobunjenici palili gume, kako bi smanjili vodljivost iz vazduha u području.

Iz Opservatorije ističu da su pobunjenici ostvarili napredak u selu Džeben, nakon intenzivnih sukoba, a provladine i ruske snage su uzvratile nizom vazdušnih napada. Pobunjenička krovna grupa "Nacionalni front za oslobođenje" potvrdila je da je ofanziva u toku, javio je AP.

Sirijski državni mediji javili su da su pobunjenici granatirali naseljeno područje u severnom predgrađu Hame. Novinska agencija "Sana" potvrdila je da su provladine snage na napad pobunjenika odgovorile artiljerijom.