NOVI OKRŠAJ: Usmrćen migrant, osvetili se za Karađorđevu?

E. V. N.

06. 06. 2019. u 22:23

U Beogradu ubijen Avganistanac P.M. (19), za koga se sumnja da je učestvovao u likvidaciji Kamrana Kana (21)

НОВИ ОКРШАЈ: Усмрћен мигрант, осветили се за Карађорђеву?

Prihvatni centar Krnjača, ubijeni Kamran Kan, foto N.Skenderija

SAMO dan nakon ubistva migranta u Karađorđevoj ulici, još jedan azilant izgubio je život, u okolini prihvatnog centra u Krnjači! Avganistanac P. M. (19) pronađen je mrtav sinoć oko 19 sati u šumi kraj centra. Navodno, reč je o osveti zbog ubistva Kamrana Kana (21) u srcu Beograda od prethodnog dana. Nepoznati napadač pobegao je posle brutalnog čina i beogradska policija za njim intenzivno traga.

Prema prvim, nezvaničnim informacijama, ubijeni P. M. bio je jedan od osumnjičenih napadača, koji su u sredu uveče nožem uboli u grudi Kana. Telo ubijenog Avganistanca pronađeno je u šumi na Pančevačkom putu oko 19 sati, nakon što je prijatelj pokojnog mladića dobio anoniman poziv. Pretpostavlja se da se ubistvo dogodilo oko podneva. Policija je smesta izašla na mesto zločina, gde ih je sačekao jeziv prizor. Kako nezvanično saznajemo, P. M. imao je čak 24 ubodne rane! Telo je pronađeno sa ubodima od grla do trbuha, iz kojih se slivala krv. On je uboden po glavi, nogama, leđima... Imao je i odbrambene ozlede po rukama, što svedoči o borbi napadača i žrtve.

Kako smo nezvanično saznali u prihvatnom centru za azilante u Krnjači, P. M. nije bio njihov korisnik. Kada se svirepo ubistvo dogodilo niko sa sigurnošću nije mogao da nam kaže, jer se ono odigralo iza zidina kompleksa i ništa nije slutilo na jeziv čin. Takođe, čuvari ne mogu ni da pretpostave ko bi mogao biti osumnjičeni za ovaj zločin.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijenog mladića početkom godine uhapsila je hrvatska policija, kada je sa grupom drugih migranata pokušao da pređe granicu Srbije i Hrvatske. On je predat našoj policiji, a odlukom prekršajnog suda bio je smešten u zatvor za odrasle.

Ranije tokom jučerašnjeg dana, sedamnaestogodišnji državljanin Avganistana, osumnjičen da je preksinoć u Karađorđevoj ulici u Beogradu, zajedno sa još jednim vršnjakom i sunarodnikom, posle kraće svađe, nožem zadao smrtonosne povrede svom sunarodniku, takođe migrantu, Kamranu Kanu (21), saslušan je u Višem javnom tužilaštvu. Kako "Novosti" saznaju, on se branio da nije počinio zločin, a po nalogu Tužilaštva nadležni sud odredio mu je pritvor do 30 dana zbog sumnje da bi, ako bi boravio na slobodi, mogao da pobegne iz Srbije.


Inače, ovo nije prvi slučaj tuče među migrantima sa smrtnim ishodom u srpskoj prestonici. Tužilaštvo je u novembru prošle godine podiglo optužnicu protiv Libijca Emina Belhaja (23) i Alžirca Ibrahima Amara (19) zbog teškog ubistva Kada Si Tajeba, takođe migranta, 1. oktobra u napuštenom vagonu u blizini beogradske Železničke stanice u Savskoj ulici. Kako saznajemo, sud je potvrdio deo optužnice koji se odnosi na Amara, dok se još čeka odluka kad je reč o Belhaju.

Ubijeni Kamran Kan, foto N.Skenderija

Prema navodima optužnice, Belhaj i Amar su upali u kupe i od Tajeba tražili da im preda sve što ima. Kad je ovaj to odbio, počeli su da ga udaraju pesnicama po licu i telu, šutiraju po glavi, stezali su ga omčom oko vrata, dok je oštećeni sve vreme pokušavao da se odbrani. Zatim su, kako tvrdi tužilaštvo, nožem i makazama počeli da ga ubadaju u stomak, grudi, po nogama, nanevši mu veliki broj ubodnih rana.

Uprkos tome, Tajeb je uspeo u jednom momentu da pobegne i dotrči do obližnje taksi stanice, odakle su ga prevezli u KCS. Međutim, dve nedelje kasnije je preminuo. Tragičnom događaju, kako se tvrdi, prethodio je niz napada ove dvojice, koji su od drugih ljudi smeštenih u vagonima, uz pretnju nožem i makazama, otimali novac i mobilne telefone.

Inače, prema dosadašnjim iskustvima, većina migranata daje lažne podatke o tome odakle dolaze. Najveći broj njih tvrdi da su iz Libije, a pojedini govore i da su nepismeni. Njima je cilj da odu iz Srbije u neku od zemalja zapadne Evrope.


PROBLEMI U OBRENOVCU

U PRIHVATNOM centru u Obrenovcu već duže vreme boravi veliki broj migranata i sukobi među njima nisu retkost. Srećom, iako su "radili" noževi, niko nije preminuo. U više navrata migranti smešteni u ovom gradu našli su se na stupcima crne hronike i zbog drugih krivičnih dela.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

Gavrilo Princip

06.06.2019. 22:58

Auuuu. A kad tek uzmemo u obzir da se kroz medijsku blokadu probije samo delić onoga što se zaista dešava....

WelcomeToParadise

06.06.2019. 22:59

Počelo je polako... Ne znam za vas ali ja ću oružje da izvadim iz fioke,u Srbiji je bezbednost običnog naroda odavno ugrožena.. Ja ću da ga pošaljem tamo gde mu je mesto, a on posle neka vidi šta će.

realist.

06.06.2019. 23:16

Sve, skupite te Bagre jer oni vec pokazuju, njihovu vrednost koliko su dobro dok ne pocnu ljude srpske nacije da kolju zato pokupi smece ako treba I silom I pravo u njihovim zemljama.

djole

07.06.2019. 17:19

@realist. - Pokupite ih realisto! Ne ocekuje te valjda da ih pokupe ovi koji su ih za debele novce pustili u Srbiju! Srbija ima sve osim casti i pameti. U prevodu, dzaba vam komentar!

Мр Радомир Шћепановић

07.06.2019. 05:30

То значи да сви мигранти носе ножеве!

5C

07.06.2019. 06:11

Odgovorni su oni koji ih silom drze na teritoriji Srbije i hapse one koji im pomazu da dodju u drzave onih zbog kojih su napustili svoje domove.

Бориша

07.06.2019. 06:16

Важно је да наше мудре главе желе Србију да населе овим "избеглицама".Шаљите их, или назад ,или код мајке Ангеле.Немци вапе за јефтином радном снагом,макар били и талибани.

Nataša

07.06.2019. 09:31

Nema se više novca, živci popustili, nisu hteli smeštaj u prihvatilištima, nego azile u zapadnim zemljama i eto ti belaja.....