GUMA BEZ VAZDUHA: “Mišlen” predstavio najnoviji pneumatik

V.Ć.

06. 06. 2019. u 22:15

Na samitu gradova iz celog sveta u kojima francuski “Mišlen” ima fabrike, među kojima je i Pirot, održanom u Montrealu, ova gumarska imperija predstavila je najnovije dostignuće u proizvodnji pneumatika

ГУМА БЕЗ ВАЗДУХА: “Мишлен” представио најновији пнеуматик

Foto V. Ćirić

NA samitu gradova iz celog sveta u kojima francuski “Mišlen” ima fabrike, među kojima je i Pirot, održanom u Montrealu, ova gumarska imperija predstavila je najnovije dostignuće u proizvodnji pneumatika.


Naime, u saradnji sa američkim “Dženeral motorsom”, konstuisana je guma od kompozitnih materijala, koja se ne naduvava, odnosno ne pumpa. Kompletnu težinu automobila pri velikim brzinama, ali i u uobičajenoj vožnji drže upravo kompozitni materijli i način konstrukcije.

PROČITAJTE JOŠ: „Mišelin pilot supersport“


Ovo sa ekološkog stanovišta znači puno jer se godišnje u svetu, zbog bušenja i drugih oštećenja bacio oko 200 miliona pneumatika, čijim bi se ređanjem jedne gume na drugu, postigla visina od 200 Ajfelovih kula - rekli su stručnjaci na pomenutom skupu.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Маринко

06.06.2019. 23:36

Није ми јасна та математика са Ајфеловом кулом. Којим рачунским операцијама се стиже до тог резултата?!

Zoran

06.06.2019. 23:45

Al ce cistite blato. O balansiranosti gume kad vam se tocak napuni blatom neravnomerno(a samo tako i moze) i da ne pricam. Zaludan pop i jarice krsti.

Mihailo Vuković

07.06.2019. 11:04

@Zoran - Oblikom unutrašnjih pera , lako se može napraviti da se usled centrifugalne sile gume same čiste .