');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

Putin: Naslednik Mejove da poštuje interese saradnje s Rusijom

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da bi voleo da naslednik britanske premijerke Tereze Mej poštuje interese saradnje s Rusijom.

NE KORISTITI!! NEPOZNAT AUTOR
NE KORISTITI!! NEPOZNAT AUTOR

- Nije na nama da odlučujemo, već je na Britancima i britanskom establišmentu da odluči o izgledu parlamenta, ko od kandidata može da ponudi najbolji način rešavanja najaktuelnijih problema međunarodne agende, Bregzita, domaće i ekonomske politike. To nije naš posao - rekao je Putin na sastanku sa čelnicima vodećih svetskih novinskih agencija odgovarajući na pitanje ko bi mogao da nasledi Terezu Mej na mestu britanskog premijera.

- Želim da osoba koja bude vodila vladu vodi računa o interesima 600 britanskih kompanija koje posluju u Rusiji - istakao je, međutim, Putin, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, novi premijer treba da uzme u obzir "činjenicu da Velika Britanija i Rusija imaju prilično veliku trgovinsku razmenu, koja sada raste, i to usred svih aktuelnih problema vezanih za pitanja odnosa sa Evropom, Azijom, Amerikom".

Putin je naveo da postoji veoma dobro rusko tržište, zatim tržište Evroazijske ekonomske unije (EAEU) sa 180 miliona stanovnika, da postoji dobar partner u rešavanju globalnih pitanja vezanih za međunarodnu bezbednost, borbu protiv terorizma i protiv organizovanog kriminala.