Dobri uslovi i finansije 1Foto: STARSPORT

Za površne i kampanjske ljubitelje vaterpola u Srbiji, za isti zainteresovane najviše leti kada reprezentacija gomila medalje sa velikih takmičenja, vest o novom šampionu Šapcu predstavlja senzacionalno saznanje…

… jer ne znaju da su uprava ovog kluba i lokalna samouprava ozbiljno zalegli za pozicioniranje novog vaterpolo centra u državi aktuelnih olimpijskih i evropskih prvaka. Toliko da je u ovom gradu na Savi završio i trofej nacionalnog Kupa.

– Šabac je prvi put napravio ozbiljnu ekipu, učinjen je i napor da se dovede jedan reprezentativac, za cilj je postavljen osvajanje jednog trofeja, a ja sam znao kako se to radi. Jasno nam je bilo od koga nam preti najveća opasnost na tom nekom zacrtanom putu, što su pokazali i teški dueli finalne serije sa Crvenom zvezdom. Najrealnije je bilo da se baš ove dve ekipe pitaju za titulu, a kako u tim mečevima nikada nema favorita trebalo je pomučiti se za trofej. Tako je bilo i u Kupu, gde smo na „mišiće“ dobili Radnički iz Kragujevca – kaže za Danas golman naše najjače reprezentacije i čuvar mreže Šapca, dan posle istorijskog uspeha kluba čiji je prvotimac postao prošlog leta.

Došlo je vreme da druge sredine preuzmu primat od Beograda, od najtrofejnijeg srpskog kluba Partizana i poslednjeg osvajača Lige šampione sa ovih prostora – Crvene zvezde. Šabac je idealan primer obostrano korisne sprege klubova i lokalnih samouprava, jer ovom sportu u našoj zemlji hronično nedostaje para.

– Ima nekoliko sredina koje se polako uzdižu na toj lestvici klupskog vaterpola, bez prenagljenih poteza i prolaznih bumova. I to je dobra stvar za ceo naš sport. Šta je njihova tajna? U principu je bitno da postoje adekvatni uslovi za rad i finansijska sigurnost igrača i trenera.

Trofeje je uvek još teže odbraniti nego osvojiti, a biće zanimljivo videti i s kakvim će to snagama i ambicijama Šabac krenuti u Ligu šampiona, od čijih kvalifikacija se prošle sezone odustalo zbog nedostatka novca.

– Poznajući način razmišljanja i rada ljudi iz uprave verujem da će nastaviti dalje u ovom smeru. Videćemo u kom sastavu, jer će izgled ekipe zavisiti i od želja igrača. Sviđa mi se trenutna priča, a o ostalom o tom potom – rekao nam je Pijetlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari