Petak, 06.06.2003.

10:07

"Kažiprst": Ispovest žrtve trgovine ženama

Izvor: B92

Default images

Najrašireniji vid trgovine ljudima na ovim prostorima je trgovina ženama radi prisilne prostitucije. Iako je Srbija uglavnom tranzitna zemlja kroz koju devojke bivaju prevožene do Bosne i Hercegovine, Kosova ili neke od zemalja Zapadne Evrope, velik je broj devojaka iz Srbije koje završe na pomenutim destinacijama. Novinar B92 je imao priliku da razgovara s jednom devojkom koja je bila prodata za 2.000 maraka i godinu dana bila prisiljena na prostituciju u jednom gradu u Srbiji, a zatim još godinu dana u BiH. "Zatvore te i oteraju u neki prostor, pa tamo čekaš posete. Dnevno dođe njih najmanje 15. Ne daju ti da se istuširaš, da jedeš, ništa. Sediš u toj prostoriji i gledaš kako ulaze i izlaze. Posle, kada izađeš na sunce, kao da si u raju. Ne bih više radila taj posao makar znala da ću tog trenutka umreti, da mi neko sada ponudi da to radim sama bih sebi i ruke i noge odsekla, samo da to ne radim. Nema ništa gore nego kada dođe neko znojav i smrdljiv, legne na tebe i iživljava se, a ti ne možeš ništa".

Opširnije u "Kažiprstu" B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: