Đoković: Planiraju da od tenisa naprave "Velikog brata"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković otkrio je da postoje velike šanse da se u "belom sportu" u dogledno vreme dogode neke promene. Đoković je naveo da tenis mora da radi kako bi održao korak sa vremenom i ostalim, komercijalno jačim sportovima.

Od našeg novinara iz Pariza Nikole Đukića.

"Verujem da će se u tenisu nešto promeniti u budućnosti. Koje promene i kakva pravila će pravila biti uvrštena, nisam još siguran. Često se vraćam na događaj u Milanu - Završni turnir za igrače nove generacije, za koji mislim da je veoma dobar za tenis, u smislu platforme koja ti dozvoljava da testiraš neke nove ideje. Neke stvari koje su bile implementirane na tom događaju su imale više, neke manje smisla, iz moje lične perspektive. U pitanju su dosta subjektivne stvari", počeo je priču Đoković.

Novak je kazao da dolazi sve mlađa publika, koja nema toliku koncentraciju i pažnju, i koja voli brze i aktuelne sadržaje. Nešto će morati da se menja kako ne bi došlo do pada popularnosti.

"Objektivno, da bi nekako držali korak sa savremenim svetom i milenijalcima koji imaju manje pažnje, definitvno ćemo morati da pravimo neke modifikacije. Ne verujem da će nešto da se izmeni iz korena, to neće biti slučaj jer je tenis jedan star, tradicionalan sport, individualan i drugačiji od ekipnih sportova. Od početka ove godine imamo sat koji otkucava vreme, kada izađemo na teren imamo samo minut da dođemo na mrežu, pa sekunde između servisa, ako prekoračite dobijete opomenu."

Uporedio je novonastalu situaciju sa rijaliti programom.

"Kamere su, vidim, u nekim prolazima, koridorima, čak i nekim delovima svlačionice, teretane, nešto što nije bilo slučaj ranije. Pokušavaju od tenisa da naprave 'Velikog brata', ali u suštini takav je svet i društvo u kojem živimo. Ne samo mi u tenisu, nego kod svega u životu. Sve se ekranizuje, trude se da stvari prikažu u realnom vremenu. Da li će se taj 'skoring' sistem promeniti, to ne znam. Iskreno, mislim da će to na kraju doći. Imam neko svoje viđenje, poštujem tradiciju i verujem da ona treba da se neguje i održava, ali s druge strane, ponekad zbog prevelike povezanisti sa njom, tenis ne uspeva da iskoristi neki svoj potencijal. Malo kaska u odnosu na druge sportove, barem što se tog marketinškog potencijala tiče. To tenis čini jedinstvenim, drugačijim, ali definitivno ćemo videti nešto drugo u budućnosti."

Osvajač 15 grend slem titula, čini se, nikada lakše nije došao do četvrtfinala - izgubio je samo 33 gema u četiri meča. Ističe da neće menjati rutinu u završnici Rolan Garosa.

"Stvari će biti vrlo jednostavne, pridržavaću se onog što funkcioniše dobro. Neću od toga da odstupam, da pravim od nečeg nešto što nije. Stvari su takve kakve jesu, igram dobro, osećam se dobro, ne treba preuveličavati stvari u mom umu, da zato što je četvrtfinale sada moram da nešto posebno radim. Zaista ne. U ovoj situaciji sam bio mnogo puta u životu i znam šta mi je činiti", zaključio je Đoković.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво