Kina upozorila studente da procene rizik pre nego što odu na studije u SAD

Kina je pozvala studente da pojačaju procenu rizika pre nego što odu da studiraju u SAD usled zabrinutosti zbog nedavnog odbijanja viza kineskim državljanima.

Svet

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

13:17

Kina upozorila studente da procene rizik pre nego što odu na studije u SAD
FOTO: Depositphotos, hainan-ValeryBocman

Oni su upozorili studente da budu svesni potrebe preduzimanja dodatnih mera predostrožnosti i da sprovedu sve odgovarajuće pripreme. Upozorenje je usledilo zbog sve većeg otpora u SAD prema ulasku kineskih studenata i istraživača.

Stranka Donalda Trampa sredinom maja je podnela Kongresu predlog zakona kojim se zabranjuje svakom povezanom sa kineskom vojskom da u SAD dobije studentsku vizu ili vizu za istraživača, što je izazvalo kritike kineske strane.

Kinesko ministarstvo je navelo razne teškoće kao produžetak vremena obrade zahteva za vize, smanjenje vremena trajanja vize, povećanu stopu odbijenih zahteva.

"To pogađa Kineze koji studiraju u SAD, kao i one koji su tamo uspešno završili studije", navodi se u saopštenju objavljenom na veb-sajtu kineskog ministarstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

21 h

Podeli: