Saradnja: Najveće kineske kompanije zainteresovane da ulažu u poljoprivredu i zdravstvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s delegacijom Svekineske federacije za industriju i trgovinu.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.06.2019.

12:45

Saradnja: Najveće kineske kompanije zainteresovane da ulažu u poljoprivredu i zdravstvo
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Prvi čovek Srbije pozvao je kineske investitore da i dalje ulažu u našu državu.

Vučić je, navodi se u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Srbije, iskazao zadovoljstvo zbog dosadašnje, veoma uspešne saradnje sa kineskim kompanijama koje posluju u našoj zemlji.

On je pozvao kineske investitore da i dalje ulažu u našu zemlju, ističući da reformski proces, koji sprovodi srpska vlada, donosi konkretne rezultate i dobru i sigurnu investicionu klimu, što Srbiju čini konkurentnim tržištem.

Članovi delegacije Svekineske federacije pokazali su interesovanje za dalja ulaganja u Srbiju, posebno u oblast poljoprivrede i zdravstva, izrazivši očekivanje da će se ekonomska saradnja uspešno razvijati kao i do sada.

Svekineska federacija za industriju i trgovinu ima preko 4.700.000 kompanija, među kojima su Huavej, Ciđin Mining i Alibaba.

Sastanku predsednika Vučića i delegacije Svekineske federacije prisustvovala je i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: