"BiH bi funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica"

Milorad Dodik izjavio je da bi BiH možda funkcionisala da je tretirana kao državna zajednica tri konstitutivna naroda i dva entiteta.

Izvor: B92

Nedelja, 02.06.2019.

21:53

Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik je, međutim, ocenio da je to nemoguće jer BiH želi da nametne da su Bošnjaci većina koji određuju šta treba, a šta ne treba, prenosi RTRS.

Dodik, koji je i predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), istovremeno je negirao tvrdnje o povlačenju kadrova te stranke iz institucija na nivou Bosne i Hercegovine, navodi Fena.

Obraćajući se novinarima nakon stranačkog skupa SNSD u Bijeljini, on je najavio da će se po povratku iz Rusije, gde će na Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu razgovarati o gasifikaciji RS, sastati sa politickim liderima vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: