Predsednik Centra za spoljnu politiku: Najbitnije da se nastavi dijalog

Predsednik Centra za spoljnu politiku Dragan Đukanović rekao je da je najbitnije da se stvore uslovi da dođe do nastavka dijaloga.

Izvor: B92

Nedelja, 02.06.2019.

10:15

Predsednik Centra za spoljnu politiku: Najbitnije da se nastavi dijalog
Foto: Depositphotos/Yarr65

On napominje da je to veoma važno kako bi konačno došlo do potpisivanja sporazuma o punoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Đukanović je rekao da je saopštenje Unmika došlo sa zakašnjenjem u kome se ukazuje da Unmik nema istu vrstu podataka kao što ima kosovska policija.

"Čini mi se da je na neki nacin to pokušaj da se Unmik distancira i da kaže da on sa ovom akcijom koja je bila sprovedena protekle nedelje nema ništa", kaže Đukanovic.

To dolazi uoči sednice SB UN, kada će se raspravljati o onome šta se dogodilo u utorak na KiM.

"Veoma je važno da se čuje objektivno stanje, da se ukaže na akciju kada je ROSU ušao na sever Kosova, ali iz isukstva ne možemo očekivati spektakularne rezultate", rekao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, na samoj sednici će se s jedne strane distancirati SAD, Velika Britnija i Francuska, a sa druge strane Rusija i Kina, a pitanje je da li će biti nekog zajedničkog saopštenja na tu temu.

"Mislim da je značajno da se o tome razgovara, posebno u UN, ali ne ocekujem značajni rezultat", naveo je Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: