Ovi roboti rade u paru: Dok jedan usisava kuću, drugi ide za njim i riba pod

iRobot je predstavio par novih robota čistača – Roomba s9+ i Braava Jet m6 – koji mogu da rade u paru kako bi što brže usisali, oribali i uklonili prašinu.

Svet

Izvor: B92

Nedelja, 02.06.2019.

08:21

Ovi roboti rade u paru: Dok jedan usisava kuću, drugi ide za njim i riba pod
FOTO: EP, BARRY SWEET

Procesom se upravlja iz prilagođene iRobot aplikacije, te Braava Jet m6 dobija obaveštenje kada je vreme da krene sa ribanjem podova, a nakon što je Roomba s9+ usisao.

Iako Braava Jet m6 može da funkcioniše u paru i sa starijim modelom Roomba i7+, rad sa najnovijim Roomba usisivačem ipak donosi nekoliko prednosti, budući da model s9+ bolje čisti delove prostorija koji nisu lako dostupni, te ima četrdeset puta jaču usisnu snagu od prethodnog modela, dok su filteri u stanju da zadržavaju buđ i druge alergente, piše PC Press.

Roomba s9+ se po funkcionalnosti ipak ne razlikuje mnogo od prošlogodišnjeg modela, pa i sam može da kreira mapu domaćinstva, preko koje mu korisnik daje uputstva koje bi delove trebalo očistiti.

Modeli su trenutno dostupni samo u Sjedinjenim Američkim Državama, te bi na evropsko tržište trebalo da stignu 12. jula kada će zainteresovani korisnici za Braava Jet m6 morati da izdvoje 699 evra, a za Roomba s9+ model čak 1.499 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: