Stižu četiri nove knjige o Hariju Poteru

Autorka serijala romana o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru, spisateljica Džoana Rouling, najavila je četiri nova nastavka knjige o svom najpoznatijem junaku.
Stižu četiri nove knjige o Hariju Poteru
Foto: Pixabay
Nove knjige bi, međutim, trebalo da pripadju tzv. "non-fikšn" žanru, odnosno da budu zasnovane na činjenicama i događajima iz sveta čarobnjaka.
 
Roulingova je tu informaciju objavila putem svog sajta Pottermore.com, navodeći da je ovaj njen potez inspirisan izložbom Britanske biblioteke pod nazivom "Hari Poter: Istorija magije". Serijal će se zvati "Hari Poter: Putovanje kroz" i biti zasnovan na lekcijama koje se uče školi za čarobnjake u Hogvortsu.
 
"Pripremite se da još više zaronite u bogatu istoriju magije (bilo da je to vaš sopstveni svet magije, ili magičan svet koji je stvorila Džej Kej Rouling) sa novim serijalom kratkih e-knjiga", navela je autorka.
 
Prva knjiga biće objavljena 27. juna, i baviće se istraživanjem odbrane od mračnih veština i napitaka i herbiologiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Kultura i umetnost

Slika Van Goga prodata za 4,5 miliona evra

Slika holandskog umetnika Vinsenta van Goga "Portret seljanke u beloj kapi" prodata je na godišnjem sajmu umetnosti i antikviteta TEFAF u Mastrihtu za više od 4,5 miliona evra.

Otvoren Berlinale

U Berlinu je počeo 74. Međunarodni filmski festival (Berlinale) sa svetskom premijerom irske drame u kojoj igra glumac Kilijan Marfi.