Tači: Zamrznut je stav prema Kosovu, ne uvažavaju se uspeh i postignuća

Hašim Tači ocenio je da Evropska unija (EU) "usporava" procese pristupanja regiona i da bi "izolacija" Kosova vodila ka "rastu nacionalizma".

Izvor: B92

Subota, 01.06.2019.

14:52

Tači: Zamrznut je stav prema Kosovu, ne uvažavaju se uspeh i postignuća
Foto: EPA-EFE/Petrit Prenaj

"Zamrznut je stav prema Kosovu, ne uvažavaju se uspeh i postignuća, posebno po pitanju vizne liberalizacije. Građanima je teško da to razumeju", kazao je Tači na devetom "Tu bi sekjur" forumu (To Be Secure - 2BS) koji se održava u Budvi.

Forum koji okuplja predstavnike država i vlada zemalja regiona, evropske i američke administracije, te analitičare, organizovao je Atlanski savez Crne Gore.

Tači je govorio na predsedničkom panelu, zajedno s crnogorskim predsednikom Milom Đukanovićem.

Kosovski predsednik se osvrnuo na opasnost narastajućeg nacionalizma u regionu u i tom smislu naveo da će "izolacijom Kosova rasti nacionalizam" u tom delu regiona.

On je uveren da bi "stvaranje Republike Srpske na Kosovu destabilizovalo Kosovo" i ocenio da je dijalog Prištine i Beograda "u krizi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: