Galerija: Renault Clio

Renault je objavio nove fotografije pete generacije modela Clio, povodom početka prodaje ovog automobila u pojedinim evropskim zemljama.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 01.06.2019.

13:00

Galerija: Renault Clio
Foto: Renault promo

O najnovijoj generaciji potkompaktnog Renaulta mogli ste da čitate na našem sajtu još početkom godine, a posetioci ovogodišnjeg auto-salona u Beogradu imali su priliku da pretpremijerno vide ovaj automobil na štandu francuskog proizvođača u hali 1 Beogradskog sajma.

Podsećamo, Renault Clio po prvi put biće dostupan sa E-Tech hibridnim pogonskim sistemom koji kombinuje 1.6 litarski benzinac poslednje generacije sa dva elektromotra i baterijom kapaciteta 1,2 kWh.

Clio E-Tech će se na tržištu pojaviti 2020. godine, a Renault navodi da će ovaj automobil startovati na električni pogon i da će za 80% vožnje u gradskim uslovima koristiti isključivo elektromotor.
Foto: Renault promo
Što se tiče konvencionalnih motora, tu je atmosferski 1.0 litarski SCe benzinac sa 3 cilindra, u verzijama sa 65 i 75 ks – obe u paru sa 5-brzinskim manuelnim menjačem.

Renault Clio će po prvi put koristiti novi trocilindarski 1.0 turbo benzinac TCe koji je razvijen u okviru Nissan-Renault-Mitsubishi alijanse. Ovaj motor proizvodi 100 ks i 160 Nm, a snaga se na točkove prenosi ili putem petobrzinskog manuelnog ili pomoću opcionog X-Tronic CVT menjača.

Kasnije će na tržište stići i varijanta sa pogonom na tečni naftni gas.
Foto: Renault promo
U vrhu benzinske ponude novog Clia je 1.3 litarski turbo benzinac koji je razvijen u saradnji sa Daimlerom i koji u ovoj varijanti isporučuje 130 ks i 240 Nm. Motor je uparen sa automatizovanim 7-stepenim EDC menjačem sa duplim kvačilom.

Renault se nije odrekao dizelaša, pa će oni koji preferiraju ovu vrstu pogona moći da biraju između dve opcije 1.5 litarskog dCi agregata – bazičnog sa 85 ks i 220 Nm i snažnijeg sa 115 ks i 260 Nm.

Novi Clio na naše tržište stiže početkom jeseni, a više fotografija ovog modela možete pogledati u našoj Galeriji.
Foto: Renault promo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: