OVO JE MONSTRUM KOJI JE NASUMIČNO UBIO 12 LJUDI: Inženjer (40) iz Virdžinije se svetio zbog otkaza, a evo kako je izbegnut veći POKOLJ (VIDEO)
Foto: AP, Twitter

brutalno

OVO JE MONSTRUM KOJI JE NASUMIČNO UBIO 12 LJUDI: Inženjer (40) iz Virdžinije se svetio zbog otkaza, a evo kako je izbegnut veći POKOLJ (VIDEO)

Planeta -

Inženjer Divejn Kredok (40) ubio je 12 osoba u opštinskoj zgradi u Virdžnija Biču, navodno, jer je nekoliko sati pre krvavog pokolja izgubio posao. Žrtve su birane nasumično, a sudeći po količini oružja koje je ubica poneo sa sobom, planiran je i veći pokolj.

Kako navodi Ju-es-ej tudej, pucnjava se dogodila oko četiri popodne po lokalnom vremenu u zgradi broj 2 opštinskog kompleksa. U toj zgradi, u kojoj se nalaze i odeljenja za građevinarstvo i urbanizam, informacione tehnologije i javne radove, zaposleno je više od 400 ljudi.

Kradok je ušao u zgradu i počeo nausumično da puca po ljudima koje je zatekao, ubivši 12 osoba i ranivši četvoro. Šef gradske policije Džejms Servera saopštio je da su četiri policajaca odmah reagovala nakon prvih prijava o pucnjavi, nakon čega je usledila filmska razmena rafale ubice i policajaca.

"Mogu da vam kažem da je bila duga bitka između ta četiri policajca i napadača", rekao je Servera.

Jedna od policajaca je povređen, ali život mu je spasio pancir. On se trenutno nalazi na operaciji, kao i još četiri osobe koje su ranjene u napadu. Kako navode američki mediji, ubica je koristio prigušivač, a sa sobom je nosio specijalne šaržere u koje staje više metaka nego u obične.

Prema rečima šefa gradske policije, jedna žrtva pronađena je u kombiju, a ostale na tri sprata zgrade broj 2.

Inače, Divejn Kredok, inženjer koji se bavio održavanjem puteva u Virdžinija Biču, dugo je bio zaposlen u javnoj upravi ovog grada, a registrovan je kao "40-godišnji muškarac, oženjen, demokrata, hrišćanske veroispovesti".

Zand Baktijari, jedan od svedoka masakra, rekao je da je Kredok pucao bez prestanka, i da je zvučalo kao da neko puca iz automatskog oružja. Megan Barton, zaposlena u opštini, kaže da se 20-ak njenih kolega sakrilo iza stolova kada su čuli prve pucnje.

"Ne znam zbog čega bi neko uradio ovako nešto. Ne znam zbog čega bi neko tek tako pucao na ljude", rekao je ona. Žrtve napada još nisu identifikovane. "Ovo je najgori dan u istoriji Vidržinija Biča. Pogođeni su naši prijatelji, saradnici, komšije...", rekao je gradonačelnik Bobi Dajer.

Sinoćnja pucnjava bila je najmsrtonosnije od novembra prošle godine kada je u jednom baru u Kaliforniji ubijeno 11 osoba.

Kurir.rs/USA Today/CNN

Foto: AP/Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja